kategoria: Szukam gry
[#1] Szukam gier w Łodzi
Wykopałem na strychu 2 Amigi i wielkie pudło dyskietek. Na obu sprzetach dyskietki nie odpalają w ogóle, pomimo wyczyszczenia stacji dyskietek. Poszukuję dobrej duszy z Łodzi, do której mógłbym podjechać nagrać kilka dyskietek, by mieć coś do testowania. Oczywiście wyposażę się w jakiś dobry sześciopak czegoś mokrego ;)
[#2] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #1

[#3] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #1

Witam.
Może wystarczy wyczyścić stacje dysków?
Nie czyta się ani jedna dyskietka?
Pozdrawiam.
[#4] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #1

Jak łodzie to Ports of Call, Pirates i SilentService.
[#5] Re: Szukam gier w Łodzi

@ted, post #3

Mam A600 i A1200, ani na jednej,ani na drugiej nie działa żadna z ok.80 dyskietek. Fakt faktem, że są to dyskietki używane przeze mnie za dzieciaka w latach 90tych i Bóg raczy wiedzieć, co się na nich znajduje. Datego też chciałbym je sprawdzić na działającym sprzęcie i nagrać może na nie coś nowego.
[#6] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #5

Fakt faktem, że są to dyskietki używane przeze mnie za dzieciaka w latach 90tych i Bóg raczy wiedzieć, co się na nich znajduje. Datego też chciałbym je sprawdzić na działającym sprzęcie

A jeśli za dzieciaka kolekcjonowałeś wirusy? Szok
[#7] Re: Szukam gier w Łodzi

@recedent, post #6

Nie wiem, za dzieciaka grałem tylko na A600, która miała HDD i CD-Rom, dzięki czemu zgrywaliśmy z CD gry na floppy i tak odpalaliśmy. Po wygrzebaniu sprzętu, nie odpala z HDD, nie działają też dyskietki. Jestem mocno początkujący, wszelkie porady biorę z pocałowaniem w rękę ;)
[#8] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #7

W Lodzi "jeszcze zyja" az dziwne ze jeszcze nikt sie nie zglosil. Moze to z powodu swiat?
[#9] Re: Szukam gier w Łodzi

@stefkos, post #8

Ja dopiero co wyszedłem ze szpenia i dochodzę do siebie. Będę mógł pomóc dopiero po niedzieli.
[#10] Re: Szukam gier w Łodzi

@_arti, post #9

Byłoby super. Na chwile obecną mam wymienione kondensatory w A600,A1200 czeka w kolejce na zabieg. Docelowo chciałbym doprowadzić je obie do stanu, gdzie będę mógł odpalać gry z HDD,tak jak to było 20 lat temu,ale niespecjalnie mam pojęcie, jak to ugryźć.
[#11] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #10

Musisz sprawdzić czy stacje są problemem czy dyskietki.
Zamaist HDD możesz użyć karty SD z adapterem SD-IDE 44pin
Zobacz sobie co to jest GOTEK. Może cię to zainteresuje
Karę pamięci/HDD można przygotować na pc-cie tak aby działała pod amigą. Zobacz sobie WIN-UAE.
Jako, że należysz do grupy "niedawno oświeconych" pomoc kogoś doświadczonego będzie przydatna.
[#12] Re: Szukam gier w Łodzi

@snifferman, post #11

Mogę sprawdzić dyskietki i coś nagrać ale w Zgierzu.
[#13] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #10

Może wystarczy w stacjach wymiana kondensatorków, od silniczka napędu dyskietek?
[#14] Re: Szukam gier w Łodzi

@przegraj_kowal, post #1

PW napisałem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem