[#1] Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi
Witam. Szukam urządzenia dzięki któremu będę mógł wyprowadzić sygnał ze złącza Amigi 1200 przewodem euro, następnie ten przewód podłączam do konwertera a z konwertera przewodem hdmi do monitora. Jeżeli ktoś z Was używa takiego urządzenia to prosiłbym o informację.
[#2] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@chicago, post #1

Są takie...link

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2020 10:28:59 przez orila
[#3] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@orila, post #2

Nie. Taki kabel mam. Chodzi o to by taki kabel wpiąć w konwerter, który przekonwertuje sygnał do HDMI.

Czy coś takiego da radę?
link

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2020 10:44:00 przez chicago
[#4] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@chicago, post #3

To co proponuje orila jest ok ( sam takie cudo używam :) )
To co ty proponujesz jest złe --
Schemat podłączenia Amiga link do tego konwertera link ( na 4tej fotce masz pokazane wejście euro ) a potem kabel HDMI do tv :)

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2020 11:24:22 przez RokiS

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2020 11:27:58 przez RokiS
[#5] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@RokiS, post #4

Też myślę o jakimś konwerterze SCART-HDMI i myślałem o 1 i 3 z tego filmiku, teraz wiem, że 1 to "krap" ;) Szkoda tylko, że ten 3 ucina trochę obraz z lewej (ale raczej nie jest to jakiś wielki fragment), bo wg mnie 3 daje ładniejszy obraz od 4.
[#6] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@panti1801, post #5

U mnie na Amidze nic nie obcina :) testowane na A600 i CD32 z riserem kipper 2k v6.0. link To był test z PS2 i widocznie tam ma taki "skutek uboczny" :)

Ostatnia aktualizacja: 17.04.2020 12:11:49 przez RokiS
[#7] Re: Konwerter ze złącza EURO SCART na hdmi

@RokiS, post #6

Myśle ze obcinanie to był efekt ustawień telewizora/monitora. Ale może też sterowania na kablu scart. Raz miałem zły kabel i obraz skakał. Musiałem zmienić połączenia.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem