[#1] mmu mode w mediatorze z blizzardPPC
mam pytanie:

czy mozna COS zrobic aby karta voodoo3000 ruszyla w MMU mode?
chodzi mi o korzystanie przy tym z blizzardaPPC. A dokladniej czy zobacze majac PPC cale 16 mega z voodoo?, czy tylko pozostaje mi bawienie sie w trybie noMMU i 8mb?
[#2] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@stebel, post #1

PPC wyklucza użycie trybu MMU. Jeżeli Ci to przeszkadza, to pisz błagalne listy do Elboxu, żeby to poprawili.
[#3] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Jacek Rzeuski, post #2

Jesli bedzie uzywal tylko programow na 68k, oraz programow PPC nie korzystajacych z "grafiki" np.mpega.library czy ffmpeg to mozna uzywac Mediatora z wlaczona MMU.
W kazdym innym przypadku nalezy uzywac NOMMU

[#4] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Jacek Rzeuski, post #2

Poprawiona wersja Mediatora i sterow dla VooDoo, to inaczej Mediator 4000 PCI :) Ja nie mam takich problemow.
[#5] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Krzysztof, post #4

I tu sie ujawnia prawdziwa polityka firmy...
bez komentarza...
[#6] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Dariusz Krzempek, post #5

To nie polityka Elboxu, tylko ograniczenia konstrukcyjne A1200.
[#7] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Krzysztof, post #6

hmm, a jak spisuje sie konstrukcja: sloty zorro3 dla Ami12000 plus Mediator dla A4000?
[#8] Re: mmu mode w mediatorze z blizzardPPC

@Andrzej Drozd, post #7

Taniej wyjdzie zakup A4000, niz rozbudowywac A1200 o sloty ZorroIII. Zreszta jak wsadzisz sloty ZorroIII do A1200 i kupisz karte procesorowa od A4000 (bo bez niej ZorroIII nie dziala), to bedziesz mogl tylko podlaczyc Mediatora 4000T. A on ma o wiele mniej slotow PCI.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem