• Opis

Myślę że całkiem użyteczny programator dla każdego Amigowca który chociaż trochę lutuje. Najtańszy chyba programator do obsługi EPROM'ów serii AM27C400. Do obsługi Amigowych romów potrzebny adapter widoczny na zdjęciu. Obsługuje też Microchip, Atmel i wiele innych.

zamieścił: SimonGK

data: 2020.05.26 20:06

kategoria: Sprzęt / SimonGK

rozdzielczość: 1957x1733

odsłon: 101

komentarzy: 7

Ocena użytkowników: brak
Zaloguj się by zagłosować.

[#1] Re: MiniPro programator
Oraz do którego mamy oficjalnego dystrybutora u nas w kraju szeroki uśmiech
[#2] Re: MiniPro programator

@Architect1200, post #1

Nie wiedziałem że jest oficjalny dystrybutor tego programatora w Polsce.
[#3] Re: MiniPro programator

@SimonGK, post #2

[#4] Re: MiniPro programator

@Architect1200, post #3

Ja akurat w UK kupiłem, programator na Amazon.co.uk a adapter na ebay.co.uk. Nie bawiłem się tym razem w samodzielne zamawianie płytek z Chin. Zamówiłem zestaw do samodzielnego polutowania. Programator przydał mi sie także do tego projektu: link
[#5] Re: MiniPro programator
Czy twoim programatorem (z jakas przystawka lub bez) mozna zaprogramowac EPROM o oznaczeniu MBM27C1000. Nie mylic z MX27C1000.
[#6] Re: MiniPro programator

@Phibrizzo, post #5

Tu masz listę z oficjalnie wspieranymi chipami: , tego który Ciebie interesuje nie ma, zaczyna się od MBM27C1001. Czy ktoś stworzył jakiś adapter musisz sam poszukać.
[#7] Re: MiniPro programator

@Phibrizzo, post #5

Oficjalnie wspierane chipy link ,
chyba linka zapomniałem podać wcześniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem