[#1] AmigaAMP i sndfile.library
Witam. Chciałbym Was tylko zapytać, czy macie podobną sytuację jak ja. Mianowicie w dokumentacji AmigaAMP jest napisane, że wersja 68k przy pomocy sndfile.library jest w stanie odtworzyć pliki AIFF, WAV i 8SVX. Niestety u mnie wyświetla tylko komunikat, że nie można otworzyć pliku. Podmieniłem wspomnianą bibliotekę na inną, oraz asyncio.library, ale bez poprawy. Ja wiem, że do wspomnianych formatów istnieją inne odtwarzacze, ale chciałem tylko zweryfikować to co autor napisał w dokumentacji.

OS 3.9.4
[#2] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #1

Ale używasz AHI ?
[#3] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #1

AmigaAMP fajnie działa na PPC/WOS, na 68k są lepsze programy na przykład SongPlayer 1.53.
[#4] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Norbert, post #2

Tak, używam AHI. Wiem, że jest SongPlayer i używam go od kąd tylko pamiętam.
[#5] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #4

Prayera2 i Play16 też używasz ?

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2020 11:15:45 przez ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
[#6] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Prayera2 nie znam. A Play16 używałem nawet do odtwarzania CDDA, gdy AllegroCDFS pokazywał ścieżki jako pliki. Oczywiście musiałem podać dla Play16 parametry z częstotliwością, ilością kanałów i bitów.

Ale widzę, że temat się rozbiega troszeczkę. Bawił się ktoś tym AmigaAMP w połączeniu z sndfile.library pod 68k?
[#7] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #6

Na AmigaAMP2 działa, na AA3 nie. W ogóle nie szuka biblioteki.
[#8] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@cholok, post #7

Czyli autorowi został wpis z starej wersji, albo zapomniał dołożyć to do nowej wersji

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2020 13:43:24 przez BULI
[#9] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@cholok, post #7

Faktycznie wersja 2.25 odtwarza AIFFy, WAVy i 8SVXy bez problemu. Napisałem e-mail do autora. Zobaczę co odpisze.

Sprawdziłem również z jakich bibliotek korzysta wersja 3.x i nie ma na liście sndfile.library
[#10] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #9

Jeśli to kogoś interesuje, to otrzymałem odpowiedź od Thomasa Wenzela. Obsługa wspomnianej biblioteki została przez niego usunięta z programu. Ale w kolejnej wersji zadeklarował, że wprowadzi ją ponownie.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 05:11:52 przez Ponki1986
[#11] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #10

Brawo Ty i Thomas OK
[#12] Re: AmigaAMP i sndfile.library

@Ponki1986, post #6

Prayera2 nie znam.

https://youtu.be/2BGdIWvvZD4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem