[#1] Poszukuje modułów.
Poszukuję modułów inspirowanych Vangelisem, Depeche mode i Tangerine Dream. Jeśli ktoś posiada proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
[wyróżniony] [#2] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #1

Zainstaluj IMP i szukaj w bazie. Jest tam 10k modów.
[#3] Re: Poszukuje modułów.

@mikecios, post #2

Na obecna chwile: 91220. Nie wiadomo ile jest powtorzen. Ale mialy byc odsiane.
[#4] Re: Poszukuje modułów.

@mikecios, post #2

Dzięki za namiary. Pozdrawiam.
[#5] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #4

Żeby nie zakładać nowych wątków spytam jeszcze czy na amidze odtworze pliki muzyczne *.mid ? Eagle player nie rozpoznaje typu pliku.
[wyróżniony] [#6] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #5

Jesli to pliki MIDI to tak. Jednak lepszy sprzet wymagany.

GMPlay

Mozliwe ze jeszcze bedziesz potrzebowal to:

GUI_do_GMPlay

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2020 23:17:34 przez Phibrizzo
[wyróżniony] [#7] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #5

Hipek sobie radził z MIDI, choć nie pamiętam czy kodek do tego miał w standardowej paczce czy trzeba było szukać osobno.
[#8] Re: Poszukuje modułów.

@Phibrizzo, post #6

Dzięki jednak to nie działa. Pierwszy program nie odczytuje midow a drugi po zainstalowaniu tez nic nie pomaga. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć łopatologicznienjak to poinstalowac gdyż jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o system amigowy (mam scalos)
[#9] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #8

Hm...
Zaistalowalem go i dziala bez problemow. Powiedzmy.
Bo to GUI jest jakies dziwne. Ale dziala.

Najpierw rozpakowalem i zainstalowalem za pomoca dolaczonego instalera piewrsze archiwum.
Pozniej do katalogu z programem dogralem drugie.

Nie wiem jak to pod Scalosem wyglada, ja to robilem pod OS3.9.
[#10] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #8

#umniedziała. BTW jak już Ci zadziała, to sobie ściągnij to i to, bo tamte brzmienia są lipne.
p.s. gui jest porąbane i nie działa. W sensie działa, ale nic nie gra. Inne guie działają, ale są mało wygodne (z tych dwóch, co sprawdzałem).
[#11] Re: Poszukuje modułów.

@snajper, post #10

BTW to przydałby się jakiś tutorial dla początkujących z obsługi os amigi. Miałem 27 letnia przerwę i nie potrafię nic od kopiowania instalowania odistalowywania nie wspominając. Tabularasa. Skopiowanie systest z cf pcimcia na SD zajęło mi cały wieczór.
[#12] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #11

Wszystko zależy jakie posiadasz oprogramowanie i osprzęt.
Jakie posiadasz dyskietki bootujace.
Wtedy łatwiej będzie Ci pomóc.
[#13] Re: Poszukuje modułów.

@Norbert, post #12

Problem jest taki ze człowiek krępuje się zadać proste pytanie typu jak przerzucić dane z cf do amigi żeby nie narazić się na kpiny. Brakuje mi na tym forum prostego czatu do zadawania np banalnych pytań które w innym razie zasmiecałyby wątki forumowe.
[#14] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #13

masz przecież Gadacza na głównej.
i nie przypominam sobie żeby na tym forum urządzano sobie kpiny z czyjejś niewiedzy. W końcu nie każdy musi być obcykany w temacie Amigi.

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2020 20:36:21 przez snajper
[wyróżniony] [#15] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #13

Pytaj się.
Jak już napisałem wcześniej
Odpowiedz będzie pełna i szybka, jeśli wiadomo jaki posiadasz soft i hardware
[#16] Re: Poszukuje modułów.

@snajper, post #14

Rzeczywiście jest gadacz mea culpa
[#17] Re: Poszukuje modułów.

@Bociek78, post #13

Jakiś czas temu poruszałem ten temat, że istniejące na stronie FAQ nie spełnia swojej roli, bo dotyczy tematów oderwanych od rzeczywistości, a nie tych które naprawdę początkujący najbardziej potrzebują.
[#18] Re: Poszukuje modułów.

@ZbyniuR, post #17

zajrzałem tam do działu "Amiga - pytania początkujących" i pierwsze z brzegu: "co oznacza błąd #8000000004"
komuś się chyba za dużo cyferek wcisło, no i "happy", z tego co wiem, pisze się przez 2 p.

ale to pikuś, bo dalej możemy się dowiedzieć ciekawych rzeczy, np. czym jest Natami. Otóż Natami jest:
nieoficjalną kontynuacją klasycznej linii Amig. Nie jest emulatorem, a prawdziwym komputerem kompatybilnym z klasycznymi Amigami, oznacza to że wszelkie oprogramowanie przeznaczone na Amigę kompatybilne z układami AGA będzie działało na NatAmi.

OK

tymczasem z archiwalnego wywiadu z Natami Team:
What actually is N68050? The N68050 (N050) is a new 68k family processor developed by the Natami Team. It runs inside the FPGA together with the Natami chipset.

to który tam kłapał, że Vampire to emulator?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem