kategorie: A500, Sprzęt
[#1] A500 rev 6 biały ekran
Witam
Po włączeniu przez sekundę ciemny ekran potem biały klawiatura działa czyli reset i caps lock działają, FAT Agnus robi się gorący, jakieś sugestie? Układy scalone wyjąłem je i na nowo włożyłem

Pozdrawiam
[#2] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #1

Coś nie łączy jeśli było dobrze wcześniej
[#3] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #1

Przyjrzyj się jeszcze czy na samym procku mc68k masz wszędzie kontakt. Ewentualnie podmień procek i jeszcze raz sprawdź.

Odsyłam do strony Romana, fajnie opisuje błędne kolorki:

Roman Workshop: Dodatki/Amiga/Sygnały diagnostyczne
[#4] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #1

zerknij na composite
u mnie w A1200 mam czasem biały ekran po rgb a na composite działa
cos chyba z kablem
[#5] Re: A500 rev 6 biały ekran

@nekroskop, post #4

Dziękuję sprawdzę
[#6] Re: A500 rev 6 biały ekran

@Michciu, post #3

Ale czemu Agnus jest gorący
[#7] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #6

Zapewne dlatego, że płynie przez niego prąd.
[#8] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #6

A dobrze go włożyłeś?
[#9] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #6

goracy czy parzy paluchchOK >?

ps.przy zle wlozonym - bialy ekran by sie nie pojawil
Agnus zawsze jest cieplawy bardziej niz inne uklady

Ostatnia aktualizacja: 29.09.2020 22:01:01 przez HOŁDYS
[#10] Re: A500 rev 6 biały ekran

@Amigo-A1200-040, post #8

jest znacznik więc do 1 skierowałem
[#11] Re: A500 rev 6 biały ekran

@HOŁDYS, post #9

parzy
[#12] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #11

To raczej ubity... Agnus potrafi się rozgrzać, motorola też, ale bez przesady.
[#13] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #11

jesli parzy jest to anomalia w jego pracy - raczej do wymiany
[#14] Re: A500 rev 6 biały ekran

@HOŁDYS, post #13

Czy jest coś takiego jak tablica punktów kontrolnych czyli pomiary napięć, jeśli tak gdzie można pobrać
[#15] Re: A500 rev 6 biały ekran

@bilbo, post #14

Cześć, z ciekawości chciałem spytać, czy ruszyłeś coś do przodu z diagnostyką i ew. naprawą płyty? Widziałem w innym wątku szukasz CIA, ma to coś wspólnego z tym tutaj problemem? Odnośnie pomiarów napięć na punktach kontrolnych, to nie mam pojęcia czy coś takiego istnieje w formie dokumentu, ale jak Cię to ratuje, to mogę Ci porobić parę pomiarów referencyjnych u siebie na sprawnej płycie Rev.6A, tylko musiałbyś mi dokładnie opisać, co Cię interesuje.
[#16] Re: A500 rev 6 biały ekran

@Michciu, post #15

Dziękuję za pomoc, zauważyłem poza tym że Agnus się nagrzewa blisko parzenia, to zwróciłem uwagę że lewy 8520A się grzeje mocno, a prawy zimny, zamieniłem je miejscami, to te co był po prawej stronie a jest po lewej jest zimny a ten co był po lewej a jest po prawej yo dalej się nagrzewa
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem