[#1] plugin PPA do FF - Antywkurwiacz
korzystając ze swojego inżynierskiego doświadczenia stworzyłem plugin, który od dłuższego czasu chodził mi po głowie. Antywkurwiacz jest pluginem prospołecznym, ukrywając informację o ignorach pod każdym avatarem. Działa z Firefoxami. W następnej kolejności planuję opracować wersję dla Safari na ajfonach - o ile w ogóle tam można stosować pluginy - bo z niego korzystam częściej niż z Firefoxa.
Swoją drogą - uważam, że podawanie liczby ignorów w każdym poście jest głupie i ja to bym zrealizował jak na execu - wyświetlając kilkustopniowy wskaźnik określający stopień zignorzenia, a konkretną liczbę ewentualnie na profilu. No ale to tylko taki mój wniosek z obserwacji i analiz osobistych - może komuś się przyda, jak będzie robił własne PPA.

link do pluginu 👉 http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=14350258586369530779 (wysłałem go do Mozilli, ale póki co od paru godziny jest 77 w kolejce do sprawdzenia. Opieprzają się w tym mozillu zamiast pracować :/)
pliczek to zip, tylko ze zmienionym rozszerzeniem. To takie objaśnienie dla tych, którzy nie są inżynierami.

Ostatnia aktualizacja: 18.07.2021 07:54:00 przez snajper
3
[#2] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #1

Miałeś oczko, a teraz masz 22.

ostatnia aktualizacja: 22.11.2020 02:11:11

Przypadek?
Wątpię.
1
[#3] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@amikoksu, post #2

mam dla państwa dobrą wiadomość! Antywkurwiacz nie tylko uzyskał pozytywną ocenę komisji Mozilli, ale wtargnął do bazy z impetem, zostając uznanym za jedno z najlepszych rozszerzeń Firefoxa! Tańczący banan

[#4] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #3

Nie wiem, czy jest się czym chwalić no i przede wszystkim komu, skoro tylu użytkowników Cię ignoruje... Żadna wtyczka tego nie zmieni, niezależnie od tego jak jest duża i gdzie by ją wtykać ;)
[#5] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@RomanWorkshop, post #4

To zdaje się wczesna wersja wtyczki. Może się tak rozwinąć że z czasem będzie można zablokować cały internet a może i też płyty główne. Także bądź dobrej myśli.
1
[#6] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #1

witam, witam i o zdrowie pytam! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
😁🧛🧸
od ostatniej wersji minęła szmata czasu! Ale wtyczka rozwija się intensywnie każdego dnia, przeciwdziałając narzucanemu użytkownikom PPA wk*r​wieniu, i oto na horyzoncie długo wyczekiwany, upragniony apdejt!
Ta wersja - poza aktualizacją listy obsługiwanych działów na forum, w aktualnościach oraz Graffiti w funkcji ukrywania wk*rwiającej wszystkich i wyświetlanej bez pytania liczby ignorów - wnosi nie lada nowości! Oto bowiem, wobec nieporadności PPA, które do dziś nie nadąża za standardami i nie zdołało dodać obsługi emojów, tą obsługę z siłą wodospadu wdraża nowy ANTYWK​U​RWIACZ. Jeśli wku*wiało Cię, że nie możesz zwyczajnie, po ludzku wkleić emoja do komentarza lub na Gadaczu (który sprawę dodatkowo mota, bo nie rozumie, co to jest emoj) - nadszedł kres Twojego wk*rwienia! Teraz już możesz, dzięki nowemu ANTYWKU​RWIACZOWI!

wk*rwia Cię rosnący stopień sfejzboczenia PPA poprzez dodanie "lajków" pod każdym komentarzem, albo że Twój komentarz nie dostał żadnego, a inny tak? Teraz możesz te lajki wyłączyć i pozbyć się z PPA nowomodnego raka internetów!
A to jeszcze nie koniec! Niebawem do listy emojów zostanie dodana również możliwość wklejania LENNY FEJSÓW! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

download z GUGOL DYSK

!UWAGA! ta wersja to preview - nie ma jej w bazie addonów Firefoxa, wklejam jako archiwum ZIP. W celu uaktywnienia trzeba przejść na about:debugging#/runtime/this-firefox i wczytać dodatek tymczasowo - będzie aktywny do czasu restartu przeglądarki❗❗
aktualne zasady działania (nie do końca wygodne, ale to się wyteguje):
- celem wklejenia emoja najsampierw kliknąć należy ikonkę antywk​urwiacza na toolbarze
- emoje wklejane są - zależnie od aktywnej strony - na gadaczu lub w polu komentarza, tudzież wiadomości prywatnej (w polu Zgłoś Błąd jeszcze nie)
- emoj wklejany zostaje na końcu wypowiedzi
- obecnie nie ma opcji wyłączenia funkcji ukrywania ignorów lub lajków (ale będzie!)
- nie ma też listy ostatnio używanych emojów (ale nas inżynierowie już w pocie czoła nad nią pracują)

P.S. tak, wiem (choć Wy nie wiecie), że w Windows 10 emoje i lenny fejsy są od ręki, jednak windziana lista jest mocno okrojona (antywk​urwiaczowa co prawda też, bo nie zawiera np. odmian czarnej, żółtej i innych możliwych odcieni, których dodanie wymaga już bardziej złożonych wygibasów - ale dla osób bez poprawno-politycznej fiksacji wystarczy tyle, ile jest).

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2021 05:11:45 przez snajper
2
[#7] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #6

OK

Dlatego nigdy nie dodam Snajpera do ignorowanych. Chłopak ma styl i polot

Keep rockin', dude! OK
4
[#8] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@mccnex, post #7

Ja też nie, z resztą funkcja ignorowania kogokolwiek na forum to jakaś masakra! A jeszcze informować delikwenta o tym, to już w ogóle. Powinna być jak najszybciej wycofana, a chłopaki wyzerowani na zasadzie amnestii. Zasada jest prosta, żyj i pozwól żyć, nie chce czytać czyjegoś postu, to po prostu nie czytam. Jest regulamin, są zasady, są admini, wystarczy.
4
[#9] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@Michciu, post #8

Chciałbym móc mieć takie podejście.

Niestety są tu osoby, których z racji ich upartej niereformalności nie da się inaczej traktować. Admin czy moderator też człowiek i nie zawsze jest dostępny albo ma do czynienia z sytuacją, która kogoś wk..wia ale nie podchodzi w jednoznaczny sposób pod łamanie forumowego prawa. Dlatego mamy ignorowanie, gdzie każdy może stanowić o sobie co czyta, co nie. Zabranianie ludziom tej opcji też nie jest w porządku.
2
[#10] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@mccnex, post #9

No... z jednej strony masz Snajpera, który jest specyficzny (i oby pozostał nam taki jak najdłużej) a z drugiej masz swinkamor12, który tylko ciśnienie podnosi.
1
[#11] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@mccnex, post #7

dzięki pokłony

@teh_KaiN
ja tam lubię świnkamora. Nadaje koloryt temu środowisku, o ile z góry wiesz, jakiego charakteru wypowiedzi możesz oczekiwać i nie starasz się brać jej na poważnie. :) Tylko ostatnio coś go nie widać buuu!

btw nowa wersja z lenny face'ami, tagami emojów po hover i bajeranckim efektem migania po kliknięciu https://drive.google.com/file/d/14gWjRY4T8K_OIr5n6ftcaFEoRjeqD5jU/view?usp=sharing ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
1
[#12] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #6

Teraz możesz te lajki wyłączyć i pozbyć się z PPA nowomodnego raka internetów!

Lajki można wyłączyć w ustawieniach strony.
3
[#13] Re: plugin PPA do FF - Antywkurwiacz

@snajper, post #6

wk*rwia Cię rosnący stopień sfejzboczenia PPA poprzez dodanie "lajków" pod każdym komentarzem, albo że Twój komentarz nie dostał żadnego, a inny tak? Teraz możesz te lajki wyłączyć i pozbyć się z PPA nowomodnego raka internetów!

Mi to bardziej przypomina upy z Stack Exchange. Można w ten sposób zaznaczyć odpowiedź która jest najbardziej pomocna.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem