[#1] Dev environment dla Os3.x
Potrzebuje wzglednie aktualne środowisko do kompilowania dla Os3.x. Z uwagi na to, że nie jestem pecetowcem potrzebuje czegoś działającego natywnie, nowszego niż ADE http://aminet.net/package/dev/gcc/ADE, z działajacym libnixem lub czym podobnym.
[#2] Re: Dev environment dla Os3.x

@michal_zukowski, post #1

Panie, jaki język? Zakłdam że C/C++. Natywnie to nic nowszego niż VBCC nie znajdziesz - z GCC to 2.95 tam wciąż króluje. Jak potrzebujesz nowości to GCC 6.5 od Bebbo buduje się i działa bez problemu na linuksie, może na jakimś systemie na maku ppc też da radę zbudować?
[#3] Re: Dev environment dla Os3.x

@michal_zukowski, post #1

Natywnie masz do wyboru GCC 2.95.3, albo VBCC. Ten drugi jest co prawda znacznie nowszy, ale wciąż słabszy. Używam tego pierwszego, libnix bez problemu.
[#4] Re: Dev environment dla Os3.x

@Krashan, post #3

Ok, czyli zostaje 2.95, a ktos updatowal libnixa do jakis nowszych api posixowych czy stara bieda?
[#5] Re: Dev environment dla Os3.x

@michal_zukowski, post #4

Stara bieda ogólnie, ale może napisz jakich konkretnie rzeczy potrzebujesz.
[#6] Re: Dev environment dla Os3.x

@Krashan, post #5

A nie wiem, poproszono mnie o port mojego rdesktopa z morphosa na 68k. O samego rdesktopa sie nie martwie ale o openssl juz tak. Wpierw musze zlozyc jakies srodowisko programistyczne, potem zaczne zabawe. Z 10 lat nic pod 68k nie kompilowalem.
[#7] Re: Dev environment dla Os3.x

@michal_zukowski, post #6

Ehehe, OpenSSL. Przygotuj się na ciężkie starcie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem