Zanim napiszecie "a po co to w Amidze, skoro tego nie wykorzysta", to USB 3.0 różni się bodajże tym od poprzednich generacji, że pozwala na połączenia "punkt-punkt". Co oznacza, że w teorii nawet na Amidze przykładowo przegrywając zdjęcia z karty SD na dysk twardy USB 3.0 można uzyskać podobne prędkości co na laptopie z USB 3.0
Oczywiście dla mnie to rozważania teoretyczne, bo nie mam mostka PCI w A2000...
Wszystko rozbija sie o sterownik.
Z tego co wiem to sa tylko dwie karty USB 2.0 nazwane Spider ktore wspolparcuja z Mediatorem.
Sa one firmowane wylacznie przez Elbox.
Podobno byly inne karty ktore tez dzialaly ale ich uzycie kasowalo RDB na dysku.
Czy to dokonca prawda musialby sie ktos wypowiedzec komu faktycznie sie to przytrafilo.
Zgadzam się, ale to nie było tak, że Elbox czy autor stosu USB zarabiał na tych sterownikach? Może to napisanie dla kogoś to nie problem, tym bardziej, że coś tam może zarobić
Można sobie bez problemu przerobić wybrane karty na spidery - to jest kwestia przeprogramowania ROMu I2C. Sam to robiłem dla jednego kolegi z forum i mu działało. Kasowanie RDB chyba zostało usunięte w najnowszej wersji softu.
A temat PCIE i USB3 gdzieś tu wałkowaliśmy na forum tylko nie mogę tego znaleźć. Wydźwięk był taki że roboty sporo i nikomu się nie chce za to wziąć. ;)
Ostatnia aktualizacja: 05.05.2021 13:35:58 przez teh_KaiN
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.