[#1] Fusion i odpalenie systemu Maca
Witam
Od dłuższego czasu bezskutecznie usiłuje odpalić system maca z pliku na emulatorze Fusion.
Pamięć fast przydzielona,
odpowiedni rom 1mb dodany,
1 GB karta cf jako dysk twardy
System maca przekopiowany do katalogu MSHF i zmieniłem nazwę na MSHardfile0
Niestety po kliknięciu start emulation widzę tylko takie coś i nic się nie dzieje..

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć co robię źle?
[#2] Re: Fusion i odpalenie systemu Maca

@Atryda, post #1

Masz pewność że tam jest system ?

Wystartuj system z dyskietki i zobaczysz czy emulowany Mac widzi teen dysk.

Nic nie musisz przenosić, wystarczy że przypiszesz (assign) MSHF: do konkretnego katalogu/dysku
3
[#3] Re: Fusion i odpalenie systemu Maca

@Norbert, post #2

Dziękuję za pomoc. W koncu się udało
1
[#4] Re: Fusion i odpalenie systemu Maca

@Atryda, post #3

To jest chyba nawet pliko-partycja przygotowana przeze mnie (komuś tam kiedyś udostępniałem).
Co zrobiłeś, że w końcu zadziałało?
2
[#5] Re: Fusion i odpalenie systemu Maca

@_arti, post #4

Tak dokładnie twoja, jak widać w necie nic nie ginie😜
Myślałem że Fusion automatycznie startuje z partycji MSHardfile0, poprostu ja zaznaczyłem przed cf0:
Jak w większości przypadków powód banalny
Wprawdzie nie wszystkie gry się odpalają ale to pewnie wina 680Lc60, jednak jestem mega zadowolony 😉
2
[#6] Re: Fusion i odpalenie systemu Maca

@_arti, post #4

Do pełni szczęścia brakuje tylko Settlers II
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem