[#1] Pi zero Amiga RGB2HDMI
Hej.
Czy jest jeszcze szansa kupić Raspberry pi zero do RGB2HDMI w normalnej cenie?
Czy już tylko z drugiej ręki?
[#2] Re: Pi zero Amiga RGB2HDMI

@ak47, post #1

W sklepach wytrzepało, może się pojawią, ale kiedy to nie wiadomo - ja wskoczą to będzie mało i jak ostatnio na drugi dzień już nie było (Botland). Do tego są spekulacje, że niektóre Rpi już nie będą dostępne - ale tego nie potwierdzę na 100%. Co do zakupu z drugiej ręki to czasami się da - najwięcej dałem 70zł za sztukę (Rpi Zero v1.3) przy dwóch sztukach 140zł. Najtaniej 60zł (wersja z WiFi) - ale brałem 4-ry w tym dwa były z epoki brązu Rpi B (pierwsza wersja ;p). Ogólnie to lipa.

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2022 07:27:45 przez Adinfo
[#3] Re: Pi zero Amiga RGB2HDMI

@Adinfo, post #2

Na RPi B (pierwsza wersja) nie działa, bo ma 26 pinowe GPIO. Sprawdzałem.
[#4] Re: Pi zero Amiga RGB2HDMI

@ryshard, post #3

Zgadza się, ale mam też Rpi B+ i tam jest normalne GPIO - tyle, że to duże jest niestety jak wszystkie normalne Rpi 1/2/3 B+. Podobno można wyprowadzić/zmodyfikować go 26-pinowe GPIO na 30 pinów, ale nie wiem czy chce mi się w to bawić. Najwyżej użyję do innego celu - jakiś system z czujnikami i przekaźnikami w domu - np. opuszczanie rolet.
[#5] Re: Pi zero Amiga RGB2HDMI

@Adinfo, post #4

Mi do A500 się zmieści, ale nie modyfikowałem na 30 pinów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem