[#1] Theme Park, pytanie o błąd zapisu
Witam,
Znalazłem info na jakiejś angielskojęzycznej stronie, że nie ma wersji tej gry z działającą opcją zapisu gry. I że ta gra została wydana z tym defektem. Może to ktoś potwierdzić? Na whdload rzeczywiście save nie działa. Pamiętam tą grę z dzieciństwa i chciałbym nią pograć ale bez zapisu to trochę bez sensu.
[#2] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #1

A wychodzisz z WHDLoad odpowiednim klawiszem, aby Save zadziałał?
[#3] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@mailman, post #2

Juz wałkowałem temat tej gry na whdload tutaj. Próbowałem milion sposobów i nie ma co tego roztrząsać ponownie. Zastanawiam się tylko na ile info które znalazłem może być prawdziwe? Była tam właśnie wzmianka o whdload i tez było info ze na dyskietkach (czy tez adfach) może działać ale nie musi. Dodam tylko że problem z zapisem miałem już jako dzieciak gdy miałem właśnie wersje dyskietkową.
[#4] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #3

Ale czego nie ma co roztrząsać? Wersja WHDLoad prawidłowo zapisuje stan gry.
[#5] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@mailman, post #4

No to nie moja. A rozumiem że potwierdzasz to z własnego doświadczenia?
[#6] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #1

Która wersja, OCS/ECS czy AGA? Co się dokładnie dzieje krok po kroku, co ci wyskakuje, co się pojawia. Jak odpowiednio to będziesz mógł opisać, to zgłoszę to gdzie *trzeba.

*A tak to ogólnie jak masz problemy z jakąś grą pod WHDLoad i znasz język angielski, francuzki lub niemiecki, to takie rzeczy powinno się zgłaszać na WHDLoad Mantis bugtracker.

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2022 12:39:32 przez Solo Kazuki
[#7] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Solo Kazuki, post #6

Teraz akurat jestem na wsi, więc chwilowo jestem odcięty od Amigi. Nie mniej wrzucałem chyba zdjęcia gdzieś na forum z błędem. Poszperam i postaram się wkleić tutaj
[#8] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #5

1. Wersja dyskietkowa (ECS) - zapis i odczyt działają bez problemu (uprzednio gra musi stworzyć osobny dysk zapisów)
2. Wersja dyskietkowa (AGA) - j.w.

3. Wersja WHDLoad (ECS i AGA) - bez problemów z zapisem i odczytem.

Sprawdzone przed chwilą.

Może masz jakiegoś niedziałającego cracka?
1
[#9] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@mailman, post #8

Może, znalazłem stary temat o którym pisałem, ale nie ma tam żadnego zdjęcia błędu, wtedy miałem problem z niewidzeniem zapisu przez grę. Miałem zrobić test snoopDOSem ale znalazłem właśnie info o wadliwym wydaniu. Wrócę do domu to sprawdzę.

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2022 15:00:34 przez Szynsz
[#10] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #9

Czyżby na HDD pozostal piracki klucz do whdload ?
[#11] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Norbert, post #10

Whdload mam z classic workbench. A czy piracki to nie wiem, whdload nie jest darmowym programem czasem?
[#12] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #11

Teraz tak, ale piracki klucz może stwarzać problemy.
Masz ostatnią wersję WHDLOAD ?
W katalogu S możesz mieć klucz. Sprawdź.
[#13] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Norbert, post #12

Ok zerkne ale to gdzieś za trzy dni.
[#14] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Norbert, post #12

Jeszcze jedno mi się przypomniało, inne gry zapisują i ładują save'y bez problemu. Sprawdzone na the settlers i k240., a tylko theme nie tworzy save'a. Jak wrócę to pokombinuję z inną wersją
[#15] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@mailman, post #8

Chyba miałeś racje z tą niedziałająca wersją. Zdobyłem wersje AGA i zapis/odczyta działa bez problemu. Za to pojawił sie inny problem. Gra strasznie muli, a chyba nie powinno przy rozszerzeniu ACA. Nie wiem o co kaman.
[#16] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #15

To już jest kwestia kompatybilności ACA z WHDLoad. Chyba w instrukcji WHDLOAD coś o tym jest lub trzeba szukać na forach.
1
[#17] Re: Theme Park, pytanie o błąd zapisu

@Szynsz, post #15

Przeciez mozesz uruchomic ja bezposrednio po instalacji (lub skopiowaniu do katalogu i zrobieniu odpowiednich Assignow dyskietek do niego) Gra smiga na A1200 4 MB Fast ze az milo
Whdload jest fajny ale do gier NDOS

oddajcie cezarowi to co nalezy do cezara a Amidze to co nalezy do AmigiOK
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem