[#1]
OSSC prośba o wytłumaczenie kilku spraw
Witajcie,
na wstępie dodam, iż przeszukiwałem forum ppa (i nie tylko) w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytania, lecz nie trafiłem na odpowiedzi proste a raczej na jakiś poradnik jak konkretnie ustawić OSSC pod Amigę ale od strony Amigi.
Na stronie
https://eab.abime.net/showthread.php?t=84788 jest opis i jak skonfigurować OSSC ale nie rozumiem jak po stronie Amigi ustawić rozdzielczość i jak dobrać do tej rozdzielczości odpowiedni konfig OSSC (wprowadzić parametry zarówno po stronie Amigi jak i OSSC potrafię, ale który będzie odpowiedni dla mnie? ) tu bym prosił o podpowiedź.
Mam Amigę 1200 z 8 megowym rozszerzeniem i kartą CF 32GB, klasyczny WB (3.2.2) i to wszystko.
Gdy miałem monitor LCD z SCART w Amidze miałem ustawiony tryb PAL High Res Laced 686x534 i było OK, teraz po zmianie monitora i podłączeniu Amigi przez OSSC ekran na tym ustawieniu lekko miga (jest to uciążliwe przy korzystaniu przez dłużej niż 5 minut), ale np w programach ProTracker jest prawidłowy (OSSC ustawiłem wg znalezionego w internecie konfigu zalecanego dla Amigi).
Jak to ustawić, aby obraz pod samym WB był klarowny, stabilny.
Co byście polecali - jakie ustawienie w samym WB i jaka do tego konfiguracja OSSC?
Dodam jeszcze, iż mój obecny monitor to Dell 27" s2721dgfa.
Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi,
dziękuję za poświęcony czas.
Pozdrawiam
Ostatnia aktualizacja: 26.05.2023 12:06:35 przez cj grass
Ostatnia aktualizacja: 26.05.2023 12:07:47 przez cj grass
Ostatnia aktualizacja: 26.05.2023 12:08:04 przez cj grass