[#2]
Re: Camilla Boemann - wywiad
Albo ja czegoś nie zrozumiałem albo ta pani się źle wyraziła albo nie do końca ogarniała ami-rzeczywistość w pierwszej połowie lat 90.
Używała A2000 z HDD i 2MB FastRAM ale w 1993 roku komputer się zepsuł. Miała wtedy nadzieję, że pojawi się jakaś nowa Amiga ale w końcu się poddała i uciekła w stronę Linuxa. Hmmm... No przecież właśnie wtedy (1992) pojawiły się NOWE Amigi - A1200 i A4000. Wystarczyło pójść do sklepu.
Generalnie bardzo pozytywna osoba. Chociaż czuć, że wcześnie uciekła z amigowego świata i późno do niego wróciła. Ominęły ją ze 2-3 epoki, których teraz zupełnie nie rozumie i nie czuje tego co się wtedy wydarzyło. Z osobistego punktu widzenia podoba mi się podejście tych ludzi - pisanie dla przyjemności, bez ciśnienia czasowego, komercyjnego.

Chociaż gdybym miał być użytkownikiem AmigaOS 3.2 to widzę, że średnio byłbym zadowolony z tego w jakim stopniu i w jakim tempie będzie się rozwijał. Nie ma szans żeby za mojego życia świat AmigaOS3 68k softwareowo zbliżył się do np. MorphOS (a pewnie i AmigaOS4). W każdym zdaniu czuć różnicę jaka powstała przez prawie ćwierć wieku gdy MorphOS się rozwijał, a AmigaOS 3 nie. Ale oczywiście trzymam kciuki, bo inicjatywa jest chwalebna.
Aaa i jeszcze coś - Git dla AmigaOS3 68k? No nareszcie! Oby się udało.
Ostatnia aktualizacja: 10.04.2024 15:30:41 przez MDW