kategoria: MorphOS 3.x
[#1] OpenFodder dla MorphOS
Czy komuś udało się uruchomić OpenFodder dla MorphOS? Jeżeli tak to z plikami danych której wersji? Z rozpakowanymi do katalogu Amiga_CD plikami z wersji CD32 (najbardziej mnie interesuje) nie działa. Gdy do katalogu Amiga wrzucam ADFy to też nie działa.
OpenFodder jest na MorphOS Storage.
[#2] Re: OpenFodder dla MorphOS

@MDW, post #1

Uruchomiłem bez żadnych dodatkowych plików!
Ale za to nie mogę w żaden sposób zagrać we FreeCiv 2 sdl. Nie mogę uruchomić bo zaraz mam śmieci na ekranie.

Ostatnia aktualizacja: 02.06.2024 21:06:40 przez Pero
[#3] Re: OpenFodder dla MorphOS

@Pero, post #2

Ale jak to? Tak po prostu ściągnąłeś z MorphOS Storage i uruchomiłeś z ikony? Ja mam wtedy komunikat "Failed to create rendered".
[#4] Re: OpenFodder dla MorphOS

@MDW, post #3

Tak właśnie zrobiłem...
Nie czytałem readmu więc nie wiedziałem, że trzeba coś dograć szeroki uśmiech
I zadziałało!
1
[#5] Re: OpenFodder dla MorphOS

@Pero, post #4

Już wiem co jest nie tak. Trzeba było zrobić update TinyGL to wersji dostępnej na MorphOS Storage. Ja trzymałem się uparcie ostatniej oficjalnej wersji z MorphOS 3.18, bo coś swojego piszę i chcę żeby to działało na czystym systemie. Ale zrobiłem sobie update, bo okazuje się, że przez to wiele rzeczy mi nie działa (np. Wipeout).

Faktycznie ten OpenFodder ma w sobie jakieś pliki danych. Ale nie wiem czy to nie jest jakaś wersja demo.
[#6] Re: OpenFodder dla MorphOS

@Pero, post #2

Sprawdziłem FreeCiv 2. U mnie się uruchamia i nie widzę śmieci na ekranie. :) Daje się przełączyć na fullscreen i wygląda jakby to działało. Ale grać w to nie potrafię.
[#7] Re: OpenFodder dla MorphOS

@MDW, post #6

Już pracuje. Ale to sdl więc prędkość masakra na PB.
1
[#8] Re: OpenFodder dla MorphOS

@Pero, post #2

Podobnie jak ja, działa bez żadnych dodatkowych plików.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem