kategoria: Stacje dyskietek
[#1] Kickstart jaki i skąd A600
Cześć,
Na wstępie przepraszam, jeśli pytanie się powtarza. Jestem tutaj dziś pierwszy raz.

Mam z młodości A600 z kick 37.299
Mam też pustą pamięć 27C800 na którą chciałbym wgrać dwa kickstarty 1.3 do "starszych" gier i nowszy - jaki polecacie? 37.350 ?
Amiga standard tylko z Gotekiem na zewnątrz.

I druga sprawa, skąd pobrać wsady kickstarów aby były one "pewne" ?
Programator mam.
[#2] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@pawlik118, post #1

skąd pobrać wsady kickstarów aby były one "pewne" ?

tu masz pewność:

https://www.amigaforever.com/

ps.
na Allegr też jest tego duużo.
2
[#3] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@pawlik118, post #1

Do takiej konfiguracji tylko oryginalny Kickstart 3.1 (40.63) od Commodore. Obraz Kickstartu można sprawdzić pod Windows tym programem (wykryje najmniejszy błąd danych): link.
1
[#4] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@pawlik118, post #1

Ja polecam kick 3.2. Masz zamiar rozbudowywać Amigę?
1
[#5] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@QkiZ, post #4

Zwolnij, bo zaraz zobaczysz odpowiedź, że 3.2 to kiszka i wywołasz kolejną g...oburzę.
Wbrew temu, co pokazała niedawna ankieta dostępna w archiwum.
2
[#6] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@Gandalf, post #5

Jestem w stanie dyskutować z każdym co twierdzi, że 3.2 to kiszka.

Nawet 3.1.4 był lepszy.

Wbrew temu, co pokazała niedawna ankieta dostępna w archiwum.

Dej linka.
[#7] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@QkiZ, post #6

Używan 3.1 z prostego powodu - działa na nim LoadEIDE dzięki czemu transfer z IDE jest w okolicy 3MB/s. Niestety scsi.device z tych nowszych powoduje Software Failure.
[#8] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@QkiZ, post #6

Proszę bardzo:
link
2
[#9] Re: Kickstart jaki i skąd A600

@pawlik118, post #1

Jak chcesz po prostu pograć z dyskietek to nawet 1.3 i 37.299 wystarczy.

Jak chcesz podłączyć cokolwiek co robi za dysk twardy to 37.300 potrzebujesz ale wtedy to 40.063 (3.1) lepiej wsadzić.

A jak chcesz znów się AmigaOS bawić (co by uzasadniało wydatek na 3.1.4/3.2.x) to może nie na Amidze 600 ;D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem