[#1] googlowi odwala
/EDIT:4.8.2024 4:49 ok, po wnikliwszym zbadaniu sytuacji już wiem, o co cho. W końcu w kursach HTML-a było coś o wadze tych wszystkich tagów itp... Że jedne rzeczy mają większe znaczenie, a inne mniejsze. I najwyraźniej tym kieruje się gugiel dyskryminując część stron: w moim wypadku znaczenie ma najwyraźniej obecność frazy w tytule/adresie. Co nie zmienia faktu, że całkowite eliminowanie stron tylko dlatego, że frazy nie ma w tytule, jest zagraniem nieuczciwym. :
//koniec edita

yszukuję sobie frazę w googlu i przy określeniu site:pl jednej strony nie ma wśród wyników, a przy site:net.pl jest.
i rozumiałbym jeszcze, gdyby uwzględniał pl calościowo jako domenę różną od net.pl i na tej podstawie podawał różne wyniki... Jednak przy wyszukaniu innej frazy strony z net.pl, com.pl itp. również znajdują się w wynikach.
Więc wtf???❓❔ż x|

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2024 11:16:40 przez snajper

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2024 04:49:53 przez snajper
[#2] Re: googlowi odwala

@snajper, post #1

se sam odpowiem. Problemem było w tym przypadku emoji w urlu.
niestety po jego usunięciu problem zniknął tylko połowicznie - mianowicie przy określeniu site:pl google stronę co prawda znajduje, ale bez tego już nie. Czuję się dyskryminowany. 😑 I weź tego szpiega ogarnij...
a może źle zrobiłem, że dodałem tę podstronę jako osobny element do crawlowania? W końcu sam powinien ją prędzej czy później znaleźć, skacząc po odnośnikach...

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2024 23:13:07 przez snajper
1
[#3] Re: googlowi odwala

@snajper, post #1

edit: ruszyło. Często korzystam z Supermium na wielu wirtualkach, nawet na XP i nigdy nic takiego się nie zdarzyło.

Podłączę się, bo temat pasuje.

Czyżby Google zbanowało synchronizację w Supermium czy tylko ja tak mam? Do tej pory działało. Nie chce się logować w wersji 122 i w nowszej 124. Moje konto Google ustawione już jest do synchronizacji w linuksowym Chromium czyli teoretycznie do czegoś co jest niedostępne, ale to miałem ustawione już jakiś czas temu (głównie do korzystania z synchronizacji na Raspberry)

Pod Win7 nadal działa logowanie i synchronizacja dla Chrome 109

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2024 16:04:29 przez niebuszewo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem