Komentowana treść: Heretic II (2024) 68k - Update 1
[#1] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1
Ja czekam na aktualizację Gorky17 w kontekście błędów na 68k i kupuję!
1
[#2] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@_DiskDoctor_, post #1

Ciekawe kiedy bedzie mozna zakupic wersje do pobrania. Fizyczne wydania mnie nie interesuja. Co mialem kupic, kupilem az nadto.
1
[#3] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@koczis, post #2

Chodziło mi oczywiście o błędy u mnie, na 060. Właśnie kolega ted mi testuje u siebie na TF.

Wersje do pobrania często są niedostępne. Ja raczej zawsze kupuję wersje box. Tylko na C64 kupiłem 3x digital i teraz żałuję (żałuję nie że kupiłem, tylko że nie mam boxa).

Box to box.
[#4] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@_DiskDoctor_, post #1

ja kupiłem Gorky17
[#5] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@Dorian3d, post #4

I działa Ci pod WARP na OS3.2 dobrze?
[#6] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@koczis, post #2

Ciekawe kiedy bedzie mozna zakupic wersje do pobrania. Fizyczne wydania mnie nie interesuja. Co mialem kupic, kupilem az nadto.

O ile wiem wersji cyfrowej nie będzie. Nie wiem czy w ogóle istniała taka na PC, bo słyszałem że tej gry nie ma nawet na Steamie itp. Możliwe że nawet licencja na grę na to nie pozwala. To nie jest tak że sobie kupisz licencję na grę i możesz sobie ją wydać, nie wiem na pendrive w paczce po fajkach. Choć to pewnie też zależy od podejścia firmy, która aktualnie dzierży prawa do danego tytułu. Pewnie nie jedna firma machnie ręką na takiego starocia i będzie się cieszyć że ktoś chce go jeszcze wydać, ale chyba w wypadku Heretica tak nie było. Wiem bo widziałem proponowane wersje poligrafii na płycie CD, które różniły się od tego co zostało oficjalnie wydane (plotki mówią że poprzednie projekty przepadły bo kłóciły się z zapisami licencji).

To jest oczywiście jedna strona medalu, a druga jest taka że Steffen kiedyś pisał że na wersjach BOX jest większa marża a więc i lepszy zarobek dla niego.
3
[#7] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@MUFA-amigaone-pl, post #6

Szkoda, że wydawcy nie informują o tym, że wydania cyfrowego nie ma i nie będzie z powodu takiego czy owego. Co do zarobku Steffena to powinien on zmienić umowę na taką by mieć z każdej sprzedaży czy to cyfrowej czy fizycznej identyczny zysk. Wówczas jedna bariera do wydania cyfrowego została by obalona.
1
[#8] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@MUFA-amigaone-pl, post #6

To nie jest tak że sobie kupisz licencję na grę i możesz sobie ją wydać, nie wiem na pendrive w paczce po fajkach.

Dziwne. Zawsze mi się wydawało że chodzi tutaj wyłącznie o pieniądze.
[#9] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@_DiskDoctor_, post #5

w niedzile potestuje na warp
[#10] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@Dorian3d, post #9

Oo będę Ci wdzięczny.
[#11] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@_DiskDoctor_, post #10

I jak? Udało się przetestować?

Nie ukrywam, że jeśli u Ciebie (na WARP z rev. 6) wszystko będzie poprawnie działało, zaryzykuję i kupię.

Albo coś nie tak było z demo, albo ja mam jakąś przykrą konfigurację (która ujawnia się jak dotąd tylko w Gorky 17 demo) która wymaga naprawy.
[#12] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@koczis, post #7

Kupując wersję pudełkową i rejestrując ją na stronie Hyperionu dostaniesz dostęp do wersji cyfrowej- podejrzewam. Tak przynajmniej było w przypadku zakupionych dotąd gier i programów ok, racja
Osobiście też jestem zwolennikiem cyfrówek, nie jestem kolekcjonerem, chcę kupić soft, wesprzeć autorów ok, racja
2
[#13] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@BULI, post #12

A to nie traci się w ten sposób jednego klienta? Po zakupie "box" pobierasz wersję cyfrową i odsprzedajesz "boxa".

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2024 11:22:50 przez koczis
1
[#14] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@BULI, post #12

Kupując wersję pudełkową i rejestrując ją na stronie Hyperionu dostaniesz dostęp do wersji cyfrowej- podejrzewam. Tak przynajmniej było w przypadku zakupionych dotąd gier i programów ok, racja
Osobiście też jestem zwolennikiem cyfrówek, nie jestem kolekcjonerem, chcę kupić soft, wesprzeć autorów

No niestety ta nowa wersja (przynajmniej na pudełku, bo nie wiem czy nie dodali czegoś na pendrive dla 68k) seriala nie miała, więc w przeciwieństwie do starej nie można jej zarejestrować na stronie Hyperionu.
[#15] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@koczis, post #13

Jak ściǎgniesz torrenta to też tracisz klienta.

Ja to rozumiem że wersja jest jedna jeśli chodzi o klienta i zakup.

Więc jednoczesne używanie wersji digital i box na innej maszynie, jest nielegalne.

To że tak można zrobić nie znaczy, że tak wolno zrobić.
[#16] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@_DiskDoctor_, post #15

Więc jednoczesne używanie wersji digital i box na innej maszynie, jest nielegalne.

Przez tego samego użytkownika na innych maszynach również?
[#17] Re: Heretic II (2024) 68k - Update 1

@koczis, post #16

Zależy pod licencji ale zwykle tak. Podkreślam- jesnoczesne użycie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem