[#1]
Stacja 1200 Panasonic i jej działanie pod WB
Jest taki temat :)
Odkopałem kilka niesprawnych sztuk stacji od 500 i 1200, póki co część ogarnąłem ale jest tego typu pytanie:
Przy 1200 Panasonic JU-257xxxx, stacja czyta, zapisuje i niby jest ok. Ale odpalam gotowca 3.9 i blat mi pokazuje że DF0 być niesformatowany, nie ma w nim żadnej dyskietki a jak wrzucę to nie zmienia mi stanu.
Gdy to robię na czystym WB to jest normalnie. Sprawdzałem anticlika i nie miało to wpływu czy jest czy nie bo po załadowaniu wb3.9 i tak nie pukała.
Ale... jeśli włożę dyskietkę i robię restart to po załadowaniu blatu pokazuje jak należy, gdy wyciągnę - znowu to samo aż do restartu.
Mam w tej chwili rev 2B i nie znalazłem chwili by wyciągnąć z towera pcb i zrobić drive fix'a (to tak na marginesie). Nie wiem też czy sytuacja jest od niego zależna czy problem nie leży w samym WB.
Kwestia też jest taka że odkopałem zew flopa z cd32 z napędem chinon który też ogarnąłem i działa jak złoto, tylko pytanie jest takie czy robiąc fixa na płycie nie zrobię komplikacji na df1 by dobrze stacja działała jedna i druga.
Mam jeszcze w zanadrzu do zrobienia zew flopa na 5 1/4" dyskietki z kopalnią ok 300 dyskietek i chciałbym jak najszybciej ogarnąć temat by zobaczyć co na nich jest, więc komplikacje na df1 nie są pożądane :)
Wolę wpierw was podpytać co są na bieżąco zanim porozkładam się ze sprzętem na warsztacie.