[#1] brak obrazu
Witam!
Mój problem polega na tym, że przy przęłączaniu wyświetlania na kartę PicassoII (obojętnie czy pod P96 czy CGX3) pokazywany jest tylko czarny ekran (ta karta przy przęłączaniy trybów graficznych "tyka", więc wiem, czy tryb się zmienił, czy nie). Kartę tą sprawdzał mi kumpel - u niego działała bez zarzutu i pod AmigaOS i FreeBSD (na A4000). CGX i Picasso96 poprawnie wykrywają kartę, odpowiednie programy testują jej szybkość w różnych trybach i podają wyniki - wszystko wygląda na to, że jest OK... tylko nie ma obrazu (czarny ekran).
Wydaje mi się, że próbowałem wszystkiego (dociskałem scalaki na karcie, itp... itd...) i nic - cały czas to samo :(
Może ktoś miał podobny problem lub jest w stanie jakoś mi pomóc?

Mój sprzęt: A1200 (płyta 2B) + BPPC (jeden z nowszych) + ZIV
Jeśli chodzi o system to sprawdzałem na 3.9 z łatkami, bez, pod AOS3.0... - to samo za każdym razem.

Aha... jeszcze jedno - czy przetaktowanie BPPC może mieć wpływ na działanie karty graf?
Postaram się być dziś na GG (4095629- 'grzecznościowy' ;))

[#2] Re: brak obrazu

@Jarek, post #1

A czy ten kumpel ma taką samą wersję płyty głównej i slotów?

[#3] Re: brak obrazu

@jrzeuski, post #2

jrzeuski napisał(a):

> A czy ten kumpel ma taką samą wersję płyty głównej i slotów?

Ja mam A1200 z ZorroIV (wykorzystuję tylko Zorro II i to tylko jedno złącze - właśnie na Picasso II)
a jego sprzęt to A4000 - chyba już wszystko jasne
Picasso II wykorzystuje tylko ZII (nie wykorzystuje ZIII)
[#4] Re: brak obrazu

@Jarek, post #3

Wiem, że płyty 2B źle współpracowały z niektórymi wersjami slotów ZII, ale o problemach z ZIV to nie słyszałem. Do tego kłopoty występują głównie przy kartach Apollo a nie Blizzard. Jeżeli masz taką możliwość to przetestuj całość na innej rewizji płyty głównej (1D1, 1D4) albo innych slotach.

[#5] Re: brak obrazu

@Jarek, post #1

A nie jest to czasem spowodowane brakiem slotu Video w tym ZorroIV? I dlatego zamiast obrazu z AGI widzisz ciemnosc?
[#6] Re: brak obrazu

@Krzysztof, post #5

nie - picasso działa na ZII (nie potrzebuje slotu VIDEO - z tego co wiem)
Poza tym obraz z AGI jest OK, a tu chodzi o obraz z kart graf. ;)
[#7] Re: brak obrazu

@jrzeuski, post #4

jrzeuski napisał(a):

> Wiem, że płyty 2B źle współpracowały z niektórymi wersjami
> slotów ZII, ale o problemach z ZIV to nie słyszałem.

Mam jeszcze ZII która mi dobrze współpracowała z Apollo 1240, ale teraz nie mam już apollo, a z BPPC nie chce działać. W sumie to dziwne, bo wcześniej też miałem płytę w wersji 2B i te ZII działały.

> Do tego kłopoty występują głównie przy kartach Apollo a nie Blizzard.
> Jeżeli masz taką możliwość to przetestuj całość na innej
> rewizji płyty głównej (1D1, 1D4) albo innych slotach.

No właśnie nie za bardzo mam taką możliwość (kumple-amigowcy mieszkają daleko :( )

ale mam jeszcze jeden pomysł (mam Amigę w pracy...) i zaraz coś sprawdzę ;)
[#8] WSZYSTKO GRA! :)

@Jarek, post #7

Dziękuję za zainteresowanie! (tak już po wszystkm)
Aż głupio mi się przyznać...
Cały weekend temu problemowi poświęciłem (a nawet więcej) i próbowałem chyba wszystkiego... (oprócz... ;) )
Zasilam Amigę przez gniazdo zasilania (wylutowane, ale w to miejsce przylutowałem kabelki z pecetowego PSU) - nigdy nie miałem problemu 'z prądem'. Dlatego niechciało mi się zasilać ZIV przez odpowiednie gniazda nie niej przystosowane do pecetowego zasilacza. Ale w końcu 'przerobiłem' zasilanie i...
...jest właściwie tak samo, tylko, ze teraz mam obraz z karty :D
Głupia sprawa a ile się namęczyłem, ale... nie ma to jak zadowolenie z samodzielnego rozwiązania problemu ;)
Pozdrawiam!
Jarek

[#9] Re: brak obrazu

@Jarek, post #6

Faktycznie pomylilo mi sie PicassoII z PicassoIV, ktora automatycznie przelacza sygnal pomiedza AGA a GFX.
[#10] Re: brak obrazu

@Krzysztof, post #9

Picasso II też jest 'przelotowe', ale przepyszcza chyba tylko tryby o częst. pion. powyżej ~30kHz (np. MULTISCAN - tak jest właśnie u mnie)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem