Forum » PPA
[#1] PPA, Firefox, wielkość czcionki.
Po wejściu na stronę zawartość wyświetlana jest z domyślną wielkością czcionki ustawioną w przeglądarce, przy powiększeniu (ctrl +) zarówno z opcją "powiększ tylko tekst" jak i bez niej wielkość czcionki nie jest zapamiętywana, co objawia się po odświeżeniu strony/kliknięciu na dowolny link wewnątrz PPA. Wtedy wielkość czcionki znowu przełącza się na domyślną.

Używam aktualnej wersji przeglądarki (132), wersja linuksowa. Nie pomaga wyłączanie rozszerzeń, kasowanie cache, przełączanie w tryb awaryjny, zakładanie nowego profilu przeglądarki. Ciasteczka zaakceptowane.

W dowolnej przeglądarce bazującej na Chromium problem nie występuje.
[#2] Re: PPA, Firefox, wielkość czcionki.

@niebuszewo, post #1

Pod windą i FF 132.0.1 zapamiętuje...
[#3] Re: PPA, Firefox, wielkość czcionki.

@niebuszewo, post #1

W kodzie nic nie było zmieniane. Korzystam z FF, z Chrome i z Edge i nie mam takiego objawu.
[#4] Re: PPA, Firefox, wielkość czcionki.

@mailman, post #3

Sprawdziłem wersję 128 ESR i jest dobrze. Rzecz dotyczy więc tylko "krótkoterminowej" wersji przeglądarki.

No i działam na Raspberry, więc to wersja arm64. Niektóre strony lubią/lubiły interpretować useragenta zawierającego odniesienie do arm jako "stronę wyświetlono na smartfonie". RaspberryPiOS w domyślnej instalacji zawiera rozszerzenie "UANaughtyList" mające temu przeciwdziałać, ale jego obecność nie ma wpływu na sytuację w przypadku PPA.
[#5] Re: PPA, Firefox, wielkość czcionki.

@niebuszewo, post #1

A jeśli powiększysz całą stronę a nie tylko tekst?
[#6] Re: PPA, Firefox, wielkość czcionki.

@niebuszewo, post #1

Na Safari działa... czyli standardowe "u mie działa"
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem