kategoria: Programy
[#1] AmiTradeCenter 1.2 vs 1.3
Witam wszystkich tu obecnych, bardzo długo was nie odwiedzałem ale pamięć o was nie zgasła. do rzeczy.
Napotkałem na problem z obsługa ATC, mianowicie najnowsza wersja nie za bardzo chce się łączyc z sererami, poprostu nic sie nie dzieje, starsza wersja łączy się normalnie i działa popranie. Dzieje sie to i na fizycznej maszynie i na emulatorze. Czy ktoś spotkał się z tym problemem ? coś wiadomo więcej ?
[#2] Re: AmiTradeCenter 1.2 vs 1.3

@krzysiekk, post #1

Tutaj jest wersja v1.4
link
[#3] Re: AmiTradeCenter 1.2 vs 1.3

@Don_Adan, post #2

Dzięki, pobawię się
[#4] Re: AmiTradeCenter 1.2 vs 1.3

@krzysiekk, post #1

Warto też rzucić okiem na coś nowszego, czyli RNOXfer (jest wersja dla AmigaOS 3). Wymagania mogą być nieco większe, bo pod spodem siedzi Hollywood ale działa naprawdę sprawnie, jest pod MUI. No i obsługuje FTPS, a to dzisiaj może być bardzo istotne w niektórych przypadkach.
Chociaż przyznam się, że też mam sentyment do ATC i zawsze bardzo go lubiłem. Chociaż przydałoby się żeby ktoś go nieco odświeżył, bo nie jest wzorem stabilności.
[#5] Re: AmiTradeCenter 1.2 vs 1.3

@MDW, post #4

Dlatego zupełnie nie rozumiem, dlaczego praktycznie nikt nie udostępnia tych projektów jako Open Source. Byłoby łatwiej wystartować z czymś zamiast od zera. Jakiś czas temu zacząłem pisać bibliotekę ftp i proste CLI, które działa całkiem sprawnie. Miałem to połączyć z interfejsem AmiFTP, ale po wstępnej analizie okazało się, że szybciej będzie napisać interfejs samemu. Co do RNOXfer – działa strasznie wolno na klasyku, dlatego AmiTradeCenter to jedyne rozsądne rozwiązanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem