[#1] pamięci AS4C4M16S-6TCN
w związku z wprowadzeniem ceł i rozpoczęciu przez USA wojny celnej,
(możliwe że wybuchnie prawdziwa wojna kinetyczna:
https://youtu.be/XwlfOn6-_VQ?t=165 )

czy ktoś posiada lub wie gdzie kupić pamięci bez ceł?
AS4C4M16 AS4C4M16S-6TCN TSOP-2_54
?

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2025 23:07:02 przez Cezarykl
[#2] Re: pamięci AS4C4M16S-6TCN

@Cezarykl, post #1

Po pierwsze cła nałożyły na razie USA, a więc płacą je amerykańscy klienci za przedmioty z krajów objętymi cłami, a nie my.
UE chyba nie objęła cłami amerykańskich chipów, więc na razie nie mamy się czego obawiać.
Po drugie, Trump ogłosił, że zawiesza cła na 90 dni. Nie wiem, czy dotyczy to również UE, bo listy krajów nie ogłoszono.
Po trzecie, kupisz pewnie w Chinach. Właśnie sprawdziłem, że mają np. w UTSource.
1
[#3] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: pamięci AS4C4M16S-6TCN
[#4] Re: pamięci AS4C4M16S-6TCN

@wali7, post #2

kupisz pewnie w Chinach

No nie wiem. zobaczymy. Ja w każdym razie nie mam zamiaru calowac Trumpa w dupe.
Obejde się bez elektroniki.

1
[#5] Re: pamięci AS4C4M16S-6TCN

@Marcin27411, post #4

Ja też nie zamierzam. Póki co w Chinach Trump nie rządzi ;)
A AS4C4M16S-6TCN kupiłem w stosownym zapasie jeszcze przed Trumpem :)
A co do Chińskiego UTSource, to mam prawie wyłącznie dobre doświadczenia. Kupiłem u nich bardzo wiele układów, mają dobre ceny, duży wybór, tylko transport dosyć drogo (w porównaniu np. do Ali). Wtopiłem tylko raz, na GD5434, za to solidnie, bo żaden z kilkunastu kupionych nie był sprawny...

Ostatnia aktualizacja: 11.04.2025 18:45:12 przez wali7
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem