kategoria: ANSI C
[#1] [C] SendIO() a Wait()
Ostatnio mecze sie troche z devajsami

Problem jest nastepujacy:
Wysylam do pewnego device SendIO(), ale zalezy mi na tym zeby dostac informacje o tym ze skonczyl.
Moglbym to zrobic za pomaca DoIO();, lub SendIO(); WaitIO();
Ale taki sposob zablokuje mi glownego taska a jest to niewskazane.

Obecnie mam to tak zrobione ze wysylam do tego samego urzadzenia zapytanie za pomoca sygnalu
pomocniczego czy przypadkiem nie skonczyl. Urzadzenie to ma taka mozliwosc zaszysta w sobie.
Ale nie wydaje mi sie zeby wysylanie takiego zapytania co okreslony interwal czasowy bylo rozwiazaniem najlepszym.

Dlatego mam pytanie: czy da sie przekierowac informacje z urzadzenia na zwykly Wait(); abym mogl to
obsluzyc w glownej petli?
Cos jak Okno->UserPort->mp_SigBit.
1
[#2] Re: [C] SendIO() a Wait()

@Phibrizzo, post #1

A czy ioRequest->io_Message.mn_ReplyPort->mp_SigBit nie działa?

Jest to port, przez nas alokowany przeznaczony do dostawania odpowiedzi na prośby IORequest. Można podpiąć go bez problemu do Wait().

Należy pamiętać by po dostaniu sygnału usunąć wiadomość z portu funkcją GetMsg() albo WaitIO().
[#3] Re: [C] SendIO() a Wait()

@Phibrizzo, post #1

Tak, wykorzystaj msgPort z IORequest i Wait(1L << msgPort->mp_SigBit);
[#4] Re: [C] SendIO() a Wait()

@docent, post #3

Dziekuje obu panom. Faktycznie zadzialalo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem