[#1] Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.
Szukam Bootblocka dla FDD, który mia ok 5 funkcji urchamianych klawiszami funkcyjnymi.
Miał ciemny ekran z niebieskim paskiem na środku, który w przypadku wykrycia czegoś w pamięci zmieniał kolor na czerwony. Ktoś mi podsunął pomysł, że to może Nomad z aminetu ale to nie to. Funkcje ma podobne ale nie ten wygląd. Może komuś się coś skojarzy.
Miałem go na dyskietkach roboczych ale padły, podobnie jak VBS na którym były zapisane. Niestety w swoich archiwach nie mogę tego znaleźć.
[#2] Re: Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.

@Rafał A-3000, post #1

Do czego ci to jest potrzebne ? VirusZ załatwi sprawe lepiej
Nomad i pochodne nie szukają virusow tylko programów rezydentnych jesli znajduje jakis śmieć
W 1024b nie masz tam wielkiej sygnatury wirusów :) to byl bajer dla bajeru

Polecam virusz w bootblocku

https://www.vht-dk.dk/amiga/vz/vhtvzboot.htm

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2025 07:26:30 przez HOŁDYS
1
[#3] Re: Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.

@HOŁDYS, post #2

Rzeczywiście może z antywirusem niewiele miał wspólnego - wykrywał tylko programy rezydentne ale mam do niego jakiś sentyment i dlatego go szukam. Nasze retro opiera się chyba głównie na takich sentymentach. ok, racja
1
[#4] Re: Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.

@Rafał A-3000, post #3

Uruchomiłem jakiś starszy dysk SCSI i znalazłem! Nazywa się Rebels boot 1.4. Coded by Nevton
[#5] Re: Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.

@Rafał A-3000, post #4

Co ciekawe, na Rom 3.2 nic się nie wyświetla. Zdjęcie jest z CDTV i 1.3.

Ostatnia aktualizacja: 03.05.2025 11:39:40 przez Rafał A-3000
1
[#6] Re: Szukam Bootblocka wykrywającego wirusy w pamięci.

@Rafał A-3000, post #5

Czesto i wylacznie uzywalem tego typu toolow to włączania 60 Hz NTSC
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem