[#1] Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)
Po latach postanowiłem pobawić się Amigą (emulowaną). WinUAE to podstawa, ale wolałbym coś na MacOS. FS-UAE chyba nie był uaktualniany od końcówki 2021 roku. Jaki jest obecnie najlepszy emulator Amigi na Maca?
[#2] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@DeeL, post #1

Spróbuj Amiberry.
[#3] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@DeeL, post #1

Frode wrócił do prac nad Fs-UAE.
Na eab jest chyba link do źródeł pod Apple, które działają (Brat ma M1 i kompilował).
Możesz jeszcze spróbować Amiberry.
1
[#4] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@x01, post #3

FS-UAE 3.2 Beta od Frode z wątku na EAB leży sobie TU
2
[#5] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@waldiamiga, post #4

Wielkie dzięki. Chcę zobaczyć na ile jeszcze pamiętam aminowanie i czy jest to coś dla mnie.
[#6] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@Norbert, post #2

Podbijam Amiberry. Do większości zadań nadaje się świetnie. Do bardziej niszowych tematów (np. emulacja Voodoo pod Mediatorem) jedyną opcją jest WinUAE :(.
[#7] Re: Emulacja Amigi na Macu (Apple Silicon)

@tomekwojcik, post #6

Podbijam Amiberry. Do większości zadań nadaje się świetnie.

Podobnie ja FS-UAE. Używam od wielu lat, od kilka na Apple Silicon i nie ma najmniejszych problemów. Wydajność też spoko. Polecam.

Przy okazji dzięki za podlinkowanie tego 3.2.x z EAB. Obadam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem