kategoria: A600
[#1] A600 RGB2HDMI obraz karty SD
Dzień dobry.
Czy ktoś podzieli się działającym obrazem karty SD do RGB2HDMI takiego jak ten:
https://retrozen.pl/pl/p/HDMI-UNIWERSALNY-AMIGA-600500-FULL-SET/693
Wersja CPLD. Pobrana paczka z ich strony nie działa poprawnie w A600 a ja nie mogę tego ustawić. Może jakaś dobra dusza poratuje plikami ze swojej karty SD z A600 tego konwertera?
[#2] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Rambler, post #1

Ktorą wersję wgrywasz do RGB2HDMI ?

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2025 20:58:15 przez Norbert
[#3] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Rambler, post #1

Nie masz przypadkiem podobnej sytuacji jak kolega tu na forum ostanio, że złe CPLD miał wgrane ?

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2025 21:02:54 przez TomcioPaluszek
[#4] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@TomcioPaluszek, post #3

No właśnie tu nie mam pewności. Po przestawianiu wielu parametrów (niezbyt wygodnym) menu rgb2hdmi w tej A600 coś widać na ekranie, ale generalnie jest sieczka. Wgrane mam to, co na stronie retrozen jest w linku do cpld. W innej amidze (A500) mam ciut inny rgb2hdmi i tam działa to pięknie, ale nie wiem, czy mogę przełożyć karty sd między nimi, bo podejrzewam, że mogą się różnić, a nie chcę tego popsuć.
[#5] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Rambler, post #4

Pokaż zdjęcie menu gdzie jest pokazana wersja firmware cpld.
Zobacz ten niedawny temat co kolega wrzucał screeny. Udzielałem się tam to znajdziesz.
[#6] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Rambler, post #4

Na podanym linku jest wiele wersji firmware.
Który plik sciagnaleś z google drive i wgrałeś do RGB2HDMI?

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2025 21:35:44 przez Norbert
[#7] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@TomcioPaluszek, post #5

Tak to wygląda.

Martwi mnie napis braku synchronizacji. Czy może on oznaczać uszkodzenie podstawki/taśmy/układu?
[#8] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Norbert, post #6

Wrzuciłem całą zawartość rozpakowanego zipa na kartę sd.
[#9] Re: A600 RGB2HDMI obraz karty SD

@Rambler, post #7

Martwi mnie napis braku synchronizacji. Czy może on oznaczać uszkodzenie podstawki/taśmy/układu?

No coś jest na rzeczy. Może nie kontaktuje. Zdemontuj. Wyczyść styki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem