[#1]
Casablanka - instalacja systemu
Mam pytanie do osób posiadających Casablankę. Kupiłem okazyjnie wersję z procesorem 060. Brakuje niestety kieszeni oraz dysku SCSI. W tej chwili to żaden problem, mam wolny emulator SCSI2SD v5.1, w drodze kieszeń na dysk SCSI50. Sprzęt startuje pokazując ekran tytułowy. Wszystko przeczyściłem, sprawdziłem zasilacz, kondensatory, dołożyłem wentylator na CPU. Sprzęt miał zainstalowane 32mb pamięci RAM i informację o takiej pamięci na etykiecie (tylna płyta Casablanki). Dołożyłem drugie tyle, znalazłem odpowiedni simm. Czytałem, że Casablanca podpisuje dyskietki i nie można użyć do instalacji z innej sztuki (inny format dyskietek niż Amiga).
Czy ktoś przerobił temat tworzenia obrazów dyskietek do instalacji systemu Casablanki lub ewentualnie ma obraz systemu i wie jak to odpalić na innej Casablance. Jeśli ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem i może się podzielić opinią będę wdzięczny. Moja sztuka ma dwie dodatkowe karty. Mam sporo materiałów na taśmach VHS oraz kamerę analogową, chętnie bym poużywał Casablanki czy zmontował materiał wideo na swoim kanale jak jej używać. Może, zrobię nowe nagrania ze zjazdów retro kamerą z lat 90, ale najpierw trzeba wszystko uruchomić

Poniżej kilka zdjęć:
PSU

dodatkowa pamięć

dodatkowe karty które były w zestawie

chłodzenie na CPU pod kieszenią na dysk SCSI50 (niestety dysku brak)