kategoria: A2000/A3000
[#1] Amiga 2000 po wylewie
Trafiła do mnie A2000 w słabym stanie. Bateria wylała i mam czerwony ekran (kick?) po włączeniu. Sprawdzam po raz kolejny ścieżki wokół kickstartu i wydaje się że ciągłość jest.
Więcej zdjęć : link
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Czy jest jakaś alternatywa dla PCB Explorer'a z płytą A2000?
Z góry dzięki

[#2] Re: Amiga 2000 po wylewie

@jarek72, post #1

zgaduję, że nóżki w podstawce (czyli do wymiany) procka też są skorodowane
[#3] Re: Amiga 2000 po wylewie

@Cezarykl, post #2

Przegapiłem jedną linię !!!! Ponowne sprawdzenie, kynar od D5 do D5 i ....

Teraz pytanie - czy korozja będzie postępować? Jeśli tak to jak to zabezpieczyć?

Ostatnia aktualizacja: 11.08.2025 15:01:45 przez jarek72
2
[#4] Re: Amiga 2000 po wylewie

@jarek72, post #3

Niestety radość była przedwczesna. Zauważyłem dziwną rzecz - przy włączaniu komputera czerwony ekran pokazuje się na 0.5 - 1 sekundę ale potem już ekran z kickstartem. No i najlepsze - przy podłączonej klawiaturze komputer pozostaje na tym czerwonym ekranie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem