kategoria: A1200
[#1] Adapter SD HDD zagwozdka
Cześć.

Zamówiłem kartę CF, a przyszło takie codo.
Podrzucicie linka do przejściówki, adaptera etc, który powinienem zakupić aby móc to cudo podpiąć?

[#2] Re: Adapter SD HDD zagwozdka

@wilkwcieniu, post #1

Chyba widziałem ten temat na FB.

Potrzebujesz taśmy IDE 2,5:

https://allegro.pl/oferta/tasma-ide-44-pin-do-dysku-2-5-4-50cm-6112084760?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_akcesoria_pla_ss_sc&ev_adgr=cc-akcesoria-sc-ss&ev_campaign_id=22365097569&gad_source=1&gad_campaignid=22365097569&gclid=CjwKCAjwkvbEBhApEiwAKUz6-xrT1aZgV1gll7yMLp_DJQr8B3PXjIDIH7_jTZDIu3dEbSFzsciusBoCwWcQAvD_BwE
[#3] Re: Adapter SD HDD zagwozdka

@Hubez, post #2

>> Giełda Amiga - Polska Scena Retro
>> Adrian Kulpa
>> Cześć.
>> Jaki dokładnie adapter/taśma itp jest mi potrzebny aby zamontować tak przygotowany dysk w Amidze 600?
>> Podrzućcie proszę gotowe linki. Miała przyjść CF, a tu taki klops...
>> Dzięki!

Chyba widziałem ten temat na FB.
Potrzebujesz taśmy IDE 2,5:

dokładnie taki lub dłuższy kabelek (z zamontowanym własnoręcznie rezystorkiem), w zależności od potrzeb
:)
lub dwuportowy KA60

Ostatnia aktualizacja: 14.08.2025 14:34:44 przez Cezarykl
[#4] Re: Adapter SD HDD zagwozdka

@wilkwcieniu, post #1

Lepiej sztywna przelotka KA47 od RastPort gdyż dzięki niej mamy poprawną pracę diody HDD.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem