[#1] AmigaOS 3.9 i wymagania
Cześć!!!
Mam Amigę 1200 z WB3.1, ROM 3.0, 10MB RAM(całkowitej), procesor 68020, CD.
Jaka konfiguracja jest najlepsza do niej, ale nie myślę o zastosowaniu PPC.
KG
[#2] Re: AmigaOS 3.9 i wymagania

@Krzysztof Guranowski, post #1

Jakbyś miał ROM3.1 to polecałbym ci AmigaOS3.9 przy takiej konfiguracji. A tak z ciekawości pytam: Po co ci WB3.1 jeśli masz ROM3.0?
[#3] Re: AmigaOS 3.9 i wymagania

68060, garta graficzna i przynajmniej 32 mb ramu. na tym co masz odpal sobie os 3.1
[#4] Re: AmigaOS 3.9 i wymagania

Minimum to 040/40 i 16 Mb fast , przy takiej konfiguracji praca na Ami zaczyna sie robic w miare sensowna , choc nie rewelacyjna .

[#5] Re: AmigaOS 3.9 i wymagania

@Darek S., post #4

Na sprzęcie ,który posiadasz na pewno bez problemów i szybko
Będziesz mógł pracować na Workbenchu 3.1
możesz sobie podogrywać różne dodatki i upiększacze i myślę, że
będziesz zadowolony. jeżeli jednak masz jakieś ambitniejsze plany
nie wiem ,chcesz robić coś z grafiką , pograć w nowsze gry, to zgadzam
się z przedmówcą że procesor 040 ale zdecydowanie 40Mhz i 16 a najlepiej
32 lub więcej MB Fast zapewni ci rozsądną prędkość i na pewno system
3.1 nawet bardzo rozbudowany i z duż ilością softu będzie działał BD.
Miałem już cyba wszystkie możliwe konfigi A1200 od 030 i zorroII porzez
BlizzardaPPC i Mediator pci i Voodoo to jednak najbardziej zadowolony
byłem z karty Blizzard 068060-50pokręconej na 66Mhz z 64MB Fast
ta karta dawała naprawdę bardzo duży komfort pracy, chodź do najtańszych nienależy świetnie rekompensuje cenę swoimi możliwościami:)
gorąco polecam ci właśnie tę kartę.
[#6] Re: AmigaOS 3.9 i wymagania

@ZbyniekM, post #5

Czytaj!
Kiedyś "coś" już Tobie sprzedałem. Nie wiem czy pamiętasz, ale to nie jest teraz ważne. Jeśli chcesz konkretnej pomocy zadzwoń do mnie, a nie sugeruj się idiotycznymi komentarzami w stylu 060, a może od razu PPC, albo i nawet G4 potrzebujesz bo jednego taska nie odpalisz, a niezbędna już jest GFX. Sam używam z powodzeniam 0S 3.9 na ROM3.0 (strasznie się boję, że ktoś podkapuje mnie, że łamię prawo :)) na Apollo 040/40 i nic mi się nie wiesza oprócz SPORADYCZNIE Prayera2 (nagle się jakby "zacina" i to tylko przy bardzo częstym przełączaniu mp3), ale można używać SongPlayera. Mam wszystko co potrzebujesz, ale tak na dobrą sprawę musiałbyś mieć z 030 z mmu. Ludzie z PPA pomogli mi z RemApollo więc czas się teraz odwdzięczyć. Mój nr Tel.(0-65)5741161.
Pytaj o Witka!
Pozdrowienia na święta!!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem