[#1] Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D
Mam problem z zasilaczem w Amidze 3000 D. Czy ktoś przystosowywał zasilacz od PC do A3000 D. Zabieram się również do zmiany obudowy A 3000 D na obudowę od PC. Zwracam się do wszystkich użytkowników A 3000 D o pomoc w w/w tematach. Pozdrawiam. Maciek

[#2] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@Wojtek, post #1

Problemy są rozne...Ukradli Ci? Spalil sie czy cos? :D
[#3] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@MSS, post #2

Uważam, że problem z zasilaczem jest najczęsciej związany z: jego małą mocą lub z częściowym wypaleniem podzespołów. Najważniejsze, że daje mało pradu. Jeśli masz pomysł to proszę o pomoc.
[#4] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@Wojtek, post #3

wstaw atx i po sprawie
[#5] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@v., post #4

Biorę pod uwagę wymianę zasilacza A 3000 na zasilacz od PC. Jednak w Amidze występują napięcia i sygnały, których nie ma w PC. np. TICK, +VID, +5, +12, -12 USER. Jeśli posiadasz dokładny schemat porównawczy napięć A3000 i PC AT/ ATX to proszę o ich podanie.

[#6] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@Wojtek, post #5

Masz jakiś woltomierz? Ja z powodzeniem uzywam zasilacza od pieca i dziala... wszystkie napiecia potrzebne do ukladow MUSZA byc dostepne...
Jezeli zle sie czujesz z elektronika to popros o pomoc fachowca... ale fachowca a nie "fachowca"... Wesolych Swiat
[#7] Re: Zasilacz od PC do Amigi 3000. obudowa PC do A 3000D

@MSS, post #6

Dziękuje za życzenia i również Ci życze pogodnych, wesołych a przede wszystkim zdrowych Świąt. Mam prośbe czy możesz mi przesłać schemat połączeń. Przyznam się, że wokół mnie są sami "fachowcy elektronicy" Pozdrawiam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem