[#1]
Zakładki w przeglądarce www.
Naszła mnie pewna myśl, która nie daje mi spokoju. Rozwiązać ten problem mogą pomóc mi tylko Amigowcy o dobrej pamięci (czyli nie ja).
Odkąd pamiętam to IBrowse zawsze miał zakładki. Te bardzo stare wersje IBrowse często się wieszały jak strona została otwarta jako zakładka ale fakt jest faktem, że zakładki były. I było to w czasach gdy ja nie miałem jeszcze dostępu do internetu, czyli najpóźniej pod koniec 2000 roku. Nie przypominam sobie żeby wtedy jakakolwiek inna przeglądarka pod Windows czy MacOS (wtedy jeszcze Classic) miała zakładki. Panowały wtedy Netscape i Internet Explorer, a Opery, Safari i FireFoxa nie było. Wobec tego może mi ktoś powiedzieć czy bardzo się pomylę jeżeli stwierdzę, że IBrowse był pierwszą przeglądarką www, która miała zakładki? Może tę tezę ktoś powierdzić albo rozwalić?
Jeżeli rzeczywiście tak było to gdyby wówczas autor IBrowse zastrzegł sobie to rozwiązanie (może nawet opatentował) to dzisiaj pytałby ile świat kosztuje. :) Trudno dzisiaj sobie wyobrazić przeglądarki www bez zakładek.
Ostatnia modyfikacja: 19.02.2009 10:36:18