[#1] jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)
Witam! bylem kiedys mlodym (bardzo) uzytkownikiem amisi 1200 i z sentymentu kupilem sobie owa na stare lata:) do powspominaina starych dobrych czasow.. no ale jak to bywa .. nie mam gierek:) czy jest (a do 1200 to chyba mozna) podlaczyc dysk (np caviara 1,6gb) i tak zeby smigal i czy mozna np.. znalezione romy z amisi na necie skonwetrtowac tak jakos i wrzucic na dysk zeby mozna bylo grac:D mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo narazie to ciesze sie tylko ogladaniem mojej amisi.. a nie jej slodycza:dD
Pozdrawiam!
[#2] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Kalus, post #1

Amiga ma ROM wbudowany i nie trzeba nic wrzucać na dysk :)

[#3] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Jacek Rzeuski, post #2

Jacek chodzi mi o gierki!!! i o wrzucenie ich na dysk!!!!!!! (pomiylilo mi sie z romami na konsole;)
[#4] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@kalus, post #3

Wiele gier (zwłaszcza tych starych) nie da się tak po prostu umieścić na twardym dysku i stamtąd uruchomić. Ale istnieje pakiet WHDLoad, który daje radę tego cudu dokonać w przypadku wielu gier.

[#5] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Jacek Rzeuski, post #4

a... pytanko, skad wytrzasnoc kabelek do hdd??? :) bo niewiem jak bodlaczyc ten dysczek:) i czy musi byc jakos specjalnie sformatowany?? i jak puxniej na niego przejsc?? heh
[#6] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@kalus, post #5

Uzyj zwykly kabel od PC. Do przygotowania dysku
i ewentualnie podzielenia go na partycje, uzyj
programu HDtoolbox. No i oczywiscie zopatrz sie
w Workbench (minimum 3.0).
[#7] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Andrzej Drozd, post #6

a skd wytrzasn Workbencha?? jaks wersje z sieci do zainstalowania na hdd???
[#8] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Kalus, post #1

Po :
1.Jesli to dysk 3,5'' to musisz miec przelotke , bo kontroler w A1200 ma wyjscie 2,5''
2.Jak juz bylo wspomniane potrzebny jest HDToolBox , no i oczywiscie Wb .
Swoja droga to Wb powinienes dostac razem z Amiga .
Gry mozesz sciagnac np z Tomtoms - link jest w dziale "Teleport" na PPA .
[#9] Re: jak podlaczyc dysk do amigi1200 i wrzucic nan gamesy:)

@Darek, post #8

jezeli potrzebuje wiecej szczegolow n.t.
hardwaru, to napisz do mnie maila i podaj adres.
;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem