[#4]
Re: Vesalia i przelew bankowy...
@AmiClassic,
post #1
Zgadzam się z przedmówcą. Ja właśnie w ten sposób dokonuję płatności zarówno na eBay jak i w innych internetowych sklepach na całym świecie, które akceptują płatności za pomocą PayPal. Proponuję odwiedzić tą stronę i poczytać trochę.
https://www.paypal.com/pl
Wygląda to mniej więcej tak.
Rejestrujesz się na PayPal, gdzie po akceptacji danych i email dostajesz swój własny numer konta bankowego PayPal, na które przelewasz ile chcesz pieniędzy. Płatności będą dokonywane tylko z tego konta i co najważniejsze nie zrobisz na nim debetu. Wszystko pod kontrolą łatwo i bezpiecznie. Ja mam na swoim koncie internetowym wpisane dane przelewowe dla mojego konta PayPal w ulubionych. Ostatniio kupiłem coś w Vesalii (paczka przyszła dwa dni temu). Wszystko bez najmniejszych problemów.
Pozdrawiam
Azzorek
Może to Cię zainteresuje:
Zakładanie konta PayPal
Usługa PayPal umożliwia użytkownikom indywidualnym i firmom zakładanie kont obsługiwanych przez firmę PayPal (zwanych „kontami”).
Aby mieć prawo do konta, Użytkownik musi:
być pełnoletnią osobą fizyczną (mającą ukończone 18 lat) lub firmą zdolną do zawarcia wiążącej prawnie umowy; oraz
z powodzeniem przeprowadzić procedurę zakładania konta
W ramach procedury zakładania konta Użytkownik musi:
zarejestrować adres e-mail, który będzie także pełnić funkcję „nazwy użytkownika”; oraz
zaakceptować zasady zachowania poufności firmy PayPal i warunki naszej Umowy z Użytkownikiem, w tym dołączone do niej dokumenty zawierające te zasady („Umowę z Użytkownikiem”).
Każdy Użytkownik musi utworzyć hasło, które w połączeniu z nazwą użytkownika (adresem e-mail) umożliwi mu dostęp do konta oraz korzystanie z Usługi.
W ramach procedury zakładania konta Użytkownik może również podać dane dotyczące źródła lub źródeł, za pomocą których chce finansować swoje konto PayPal (np. dane swojego rachunku bankowego, karty debetowej lub karty kredytowej, czyli „źródła finansowania”).
https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/ServiceDescription_popup&locale.x=pl_PL
Ostatnia modyfikacja: 23.10.2009 09:19:09
Ostatnia modyfikacja: 23.10.2009 09:28:12
Ostatnia modyfikacja: 23.10.2009 09:28:45
Ostatnia modyfikacja: 23.10.2009 09:29:14