[#1] MiamiDx i PPC
korzystam ostatnio z MiamiDx i zauwazylem w polaczeniach modemowych (o kazdej porze dnia i nocy) ze modem zawsze laczy mi sie z maks. pred.56000. Wczesniej uzywalem zwyklego Miami i takie predkosci mialem raz na ruski rok:)

Czy taki obrot sprawy jest dzieki temu ze MiamiDx wykorzystuje PPC poprzez ppc.library czy po prostu jakosc polaczen w telefonii sie poporawila?

I jeszcze jedno. Nie wywala mnie juz z serwera, nawet jesli mam bardzo maly transfer (ponizej 1kb, nawet przez 15 min.)

pozdrawiam
stebel
[#2] Re: MiamiDx i PPC

@stebel, post #1

Wykorzystanie PPC na AmigaOS3.x moglby conajwyzej spowolnic net, a nie przyspeszyc. A odpowiadajac na pytanie - nie, MiamiDx nie wykorzystuje PPC.
[#3] Re: MiamiDx i PPC

@marcik, post #2

to po jakiego grzyba laduje ppc.library???
sprawdz sobie snoopdosem, albo w edytorze znajdz sobie linie ppc.lirary.
Ja uzywam do tego exe.datatype, ktory pokazuje z jakich lib, dev,itp korzysta dany program i tam jak byk pisze wtedy ppc.library
[#4] Re: MiamiDx i PPC

@stebel, post #3

Chyba przejde na Miami DX bo u mnie mam tylko zawsze 28800. A tym, tekstem mnie podbudowales

[#5] Re: MiamiDx i PPC

@stebel, post #1

Na pewno podaje prędkość pomiędzy Tobą a centralą, czy może max. prędkość pomiędzy kompem a modemem?
Z BPPC spowalniasz net, ale na modemie tego i tak nie odczujesz, zresztą nie wiem czy to nie dotyczy tylko kart sieciowych. Ja niestety odczułem, gdy zamiast 500 kB/s ograniczyłem się do 250:(. A co do stabilniejszego połączenia to pewnie poprawili jakość łącz. MiamiDX dużo by Ci nie pomógł gdyby łącza nadal były badziewne.
[#6] Re: MiamiDx i PPC

@szulu, post #5

A jak sprawdzasz te 56000?
I co masz wpisane w Initstring i dla jakiego modemu?
[#7] Re: MiamiDx i PPC

@el, post #6

te 56000 wyswietla sie w glownym gui od MiamiDx
[#8] Re: MiamiDx i PPC

@stebel, post #7

tam mozesz sobie wpisac nawet i 560000 :) manuala od miami dx polecam.
[#9] Re: MiamiDx i PPC

@Valwit, post #8

Do testów prędkościowych karty sieciowei i modemu polecam MiamiMonitor.
[#10] Re: MiamiDx i PPC

@Valwit, post #8

tylko ze te 56000 nie zawsze jest pokazywane, uzyskuje tez wartosci 36ilestam, tak ze nie jest to tak ze wyswietlana jest wartosc wprost z preferencji:)
[#11] Re: MiamiDx i PPC

@Arbuz, post #4

Niestety nie ma roznicy w transwerze miedzy miami 3 a miami DX

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem