[#1] amiga i mmc2iec
witam
czy w amidze można użyć mmc2iec??zbanowac
[#2] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #1

Mozna
[#3] Re: amiga i mmc2iec

@stachu100, post #2

jak:Dyippee
[#4] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #3

Najlepiej mieć kontroler USB np. SUBWAY albo DENEB i czytnik kart SD (MMC). Ewentualnie można poszukać kompatybilnego czytnika na IDE (dla Amig które mają IDE). Wtedy można nagrywać obrazy na karty.

Choć mam niejasne wrażenie, że pytającemu może chodzić o coś innego :P. Ale mógłby wyspecyfikować co dokładniej ma na myśli.

Ostatnia modyfikacja: 07.11.2010 20:09:46
[#5] Re: amiga i mmc2iec

@strim, post #4

na a500 pójdzie to z tym adapterem??
[#6] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #5

Najpierw napisz co dokładnie chcesz robić.

Jeśli chcesz po prostu uruchamiać na Amidze gry (Amigowe) z obrazów dyskietek zapisanych na karcie SD, to potrzebujesz HxC Floppy Emulator, a nie mm2iec. Patrz tu: http://www.ppa.pl/artykul-HxC.Floppy.Emulator-1_3_1253.html .

Jeśli chcesz nagrywać na Amidze na karty SD gry, które później będziesz odpalał na Commodore 64, to potrzebujesz jakiegoś czytnika kart SD (na USB albo na IDE - żadnego z nich nie ma A500 standardowo).

[#7] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #1

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic786449.html

pewnie o to chodzi autorowi

[#8] Re: amiga i mmc2iec

@WoYtEk, post #7

wsumie chodzi mi o coś żeby łato było przenosić adfy.
chciałem spróbować przez kabel null modem ale nie mam pojęcia jak na pc nagrać dyskietkę dla amigi.
a emulator stacji dyskietek nie wygląda na tanie użądzenie:D
są może inne emulatory stacji dyskietek do ami albo inny sposub na adfy(poza dyskiem:D)??
ps może mi ktoś wyjaśnić ajk na pc nagrać dyskietkę dla ami bo nie ogarniam.
[#9] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #8

Tak się nie da (dyskietki). Można zainstalować amigowy dysk pod winuae i tam zgrywać.
Czasem da się w dms spakować i na 720kb nagrać co amiga z crossdosem powinna odczytać.
[#10] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #8

Na PPA sa informacje na ten temat, nie ma sensu przepisywac na forum. Najpierw przeczytaj Amiga FAQ - tam sa podstawowe informacje, a pozniej kilka artykulow o przenoszeniu danych w dziale programy.

[#11] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #1

mmc2iec to urządzenie dla C64, a nie amigi, możesz to podłączyć do amigi jako stacja C64 ale praktycznie do niczego Ci się to nie przyda

[#12] Re: amiga i mmc2iec

@strim, post #6

wracając do xHc flopy emulatora to jaka może być cena takiego gadżetu bo na chwilę obecną mój budżet wynosi niecałe 140pln :( :( :(
[#13] Re: amiga i mmc2iec

@arek5087, post #12

Patrz tutaj: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=76640&startliczba=150 .

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem