[#1] Zgrzytająca stacja
Witam.
Mam mały ale trochę drażliwy problem.
Zacznę tak.
Od niedawna przekopjowałem sobie starsza wersje systemu ( uzywalem jej kiedyś ) i nagle zaczeła stacja zgrzytać.
Wygląda to jakby Ami chciała co pewien czas odczytać co jest w DF0: mimo, że nie ma dyskietki.
W poprzedniej wersji systemu nie było tego, ale nie działało kilka programów ;).
Używam mpc i mam ustawione noclick.
Stacja jest picetowa z przerabianą taśmą.
Bez mcp stacja sobie klasycznie klika w hipnotyzujacym rytmie :D.
Przez co to mozę być?
Wirus raczej nie.W pamieci mam WathDog z pakietu Mill i nic nie wyskakuje.
Wersja systemu oczywiście Os 3.9.
Nie chce mi się zostawiać dyskietki w staci, bo system się dłużej wczytuje .
Moze jakas mała porada?
[#2] Re: Zgrzytająca stacja

@DjThunder, post #1

A może mały skromniutki programik pod nazwą "ShutUp!" z 1992 roku? Działa bez problemu na nowych os`ach,ppc,warpup itd.
[#3] Re: Zgrzytająca stacja

@DjThunder, post #1

Standardowo kazda stacja dyskow w Amidze klika, wiec sie nie dziwic ze tak jest u Ciebie :)
NoClick mozesz zalatwic przez MCP lub inny program albo od razu w kickstarcie, ktory remapujesz Blizkickiem
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem