[#1] Jedno pytanko :)
1) Amigę mam w domu od bardzo dawna, ale nie dopiero o niedawno wpadłem na pomysł szukania gier w internecie. Czy istnieje możliwość odtwarzania gier z neta na Amidze i w jaki sposób??
2) Czy do Amigi 600 można dokupić twardy dysk? :/
[#2] Re: Jedno pytanko :)

@4hugo, post #1

1.Giery do Amigi sa dostapne w internecie jako obrazy dyskietek (ADF). Wystarczy te obrazy "zamienic" na Amidze na prawdziwe dyskietki :)
Skorzystaj z programu adf2disk, albo adfblitzer (dla k1.3 - transdisk)
2.Nawet zalecane dokupienie i zamontowanie

[#3] Re: Jedno pytanko :)

@4hugo, post #1

jak dobrze poszukasz to znajdziesz zarchiwizowane via lha. najlepiej jednak byloby posciagac gierki w wersji WHDLoad, ale nie wiem jak by to dzialalo na nierozbudowanej A600...
[#4] Re: Jedno pytanko :)

@KAM_, post #3

Na nierozbudowanej A600 nie ma szans na WHDLoad , tam potrzeba co najmniej 4Mb fast bo obrazy dyskietek ladowane sa do pamieci , a jeszcze musi jej zostac na uruchomienie gry .

[#5] Re: Jedno pytanko :)

@4hugo, post #1

Jesli bedziesz te gry sciagal na PC , to trzeba troche zachodu , aby pozniej odpalic je na Amidze ( mam tu na mysli nierozbudowana A600 oczywiscie ) .
Dysk twardy w tym przypadku znacznie ulatwi Ci zycie , a do tego dolozony CD-rom uczynilby sprawe wprost banalna .
A600 ma wbudowany kontroler twardego dysku , tyle ze tak jak w A1200 jest to 2,5" , wiec albo kupisz taki dysk , albo musisz sie zaopatrzyc w odpowiednia przelotke 2,5"->3,5" ( to rozwiazanie jest lepsze ) .
Przelotke mozesz kupic w wiekszosci ( jakby ich nie wiem ile bylo ;) ) firm amigowych , sklepy ze sprzetem komputerowym dla PC mozesz sobie od razu darowac . Mozesz miec problem z dyskiem instalacyjnym jesli nie masz w poblizu jakiegos bardziej wypasionego Amigowca .

[#6] Re: Jedno pytanko :)

@Darek S., post #4

Nie wszystkie gry tyle wymagają pamięci. Są gry jedno a i nawet dwudyskowe, które zadowolą się 1 MB pamięci.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem