[#1] Napalm na ppc
Jak chodzi wam Napalm na ppc? Jakiej używacie rozdzielczości, niskiej czy wysokiej?

[#2] Re: Napalm na ppc

@aMifan, post #1

Tak samo jak na 68k. Ta gra nie wykorzystuje PPC (chyba, że o czymś nie wiem). Zawsze grałem w wysokiej rozdzielczości. Czy to na 030/50 czy też obecnie na 040/25.
[#3] Re: Napalm na ppc

@aMifan, post #1

Na PPC603e 175MHz chodzi idealnie w 640x480, z JITem oczywiście :)
[#4] Re: Napalm na ppc

@Jacek Piszczek, post #3

No prosze. Zadajac glupie pytania, mozna uzyskac ciekawe odpowiedzi ;).
[#5] Re: Napalm na ppc

@DarQo, post #4

Napewno chodzi o MOSa dla Classica...No to skad w koncu mozna zassac tego MOSa? Skad? No Skad (teraz przydala by sie jakas petla)
10 print"skad no skad"
20 goto 10

czy jakos tak :)
[#6] Re: Napalm na ppc

@aMifan, post #1

Daj sobie spokoj z niska rozdzialka - gra naprawde sporo traci na wygladzie i na grywalnosci . Nie mam pojecia o co chodzilo , ale pamietam , ze jak gralem w Napalm to w tzw miedzyczasie zmienilem karte na PPC , no i przy odpalaniu gra kazala mi sie terminowac na Warp'a .
Wyraznej roznicy w predkosci jednak wowczas nie zauwazylem .

[#7] Re: Napalm na ppc

@Darek S., post #6

U mnie też się "terminuje" na Warpa, ale jest to spowodowane raczej jakimiś datype'ami pod PPC niż samą grą. Na 040/32MHz w 640x512 BVision chodzi wystarczająco płynnie.
[#8] Re: Napalm na ppc

@Jacek Piszczek, post #3

No i po co to piszesz?
[#9] Re: Napalm na ppc

@MiniQ, post #8

Mniemam iż takie coś pisze się po to by wiele osób wkurzyć, jest to bardzo skuteczne (jak w ogóle samo nie wypuszczanie MorphOS-a na Amigi klasyczne) uświadamianie ludziom, że lepiej zainteresować się AmigaOS4 niż mitologią.

[#10] Re: Napalm na ppc

@grxmrx, post #9

Mam dokładnie takie samo zdanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem