[#1] Quake 2
Witam.
Dawno temu kupiłem sobie oryginała Quake 2 na PCta. Teraz próbuję odpalić to na Amisi. Udało mi sie nawet znaleźć dwa porty pod WarpOS, ale na razie nic z tego nie wychodzi. Pod pierwszym odpalił sie brązowy ekran i pojawiła się strzałka kursora. Pod drugim było o niebo lepiej, bo pojawiło się menu i zaczęły ładować się elementy gry. Dysk twardy chciał sie zabić. Niestety po trwającym ok. 25 minut odpalaniu "pictures" - Amisia się zresetowała. Czy udało się komuś odpalić wersję z PCta na Amisi? Może coś źle robię (stack ustawiłem na 1 000 000)? Za ewentualne wskazówki z góry bardzo dziękuję.

A1200T + BPPC 200/40/33 SCSI + 128 MB RAM + HDD 4,5GB SCSI + CD 32x SCSI + ZIP 100 SCSI + MEDIATOR + VOODOO 3 2000 + SB128 + PIXEL VIEW TV
[#2] Re: Quake 2

@Kitech, post #1

Ustaw duzy buffor dla partycji z Q2.
Ja odpalilem na PPC i Medku, ale nie pamietam co to był za port.
Czy przypadkiem nie ma specjalnej wersji na Medka i Voodoo?
[#3] Re: Quake 2

@Norbert, post #2

Mu też spokojnie pecetowy QuakeII chodzi na Mediatorze i VooDoo3 3000. Tylko jeden port nie miał dźwięku. Ten drugi z dźwiękiem to jakaś beta Hypeironu. Ja QuekaII miałem na partycji FFS z 4096 blokiem i gra uruchamiała się w niecałe 30s.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem