[#16]
Heretic2-demo, Shogo-demo
@Sylwester,
post #12
No, nic...poki co nie poradzilem sobie z Descentem (nie uzywalem tylko jeszcze ahi.device i paula.audio w wersjach ktore masz (czy moglbys podeslac je na priv?). W ostatecznosci zainstaluje goly system z niezbednymi tylko skladnikami i zobacze cos sie bedzie dzialo.
(Hehe, ale mnie wzielo...widocznie BVision dostala dopiero teraz "mocy urzedowej"). Sciagnalem z Aminetu Shogo i Heretica2 (a wlasnie sciaga sie Descent Freespace). Do Shogo wlasciwie nie mozna sie przyczepic. Nie dziala plynnie w 640x480, ale juz dobrze radzi sobie w 512x342 a w zamknietych pomieszczeniach nawet smiga. Nie sprawdzalem tylko jeszcze w 400x300 (poniewaz nie ustawilem takiej rozdzialki w prefsach CGX. Co ciekawsze mam wrazenie ze gra w 512x342 pod wzgledem predkosci chodzi tak samo jak w 320x240 (a moze nawet szybciej?). "Nawet" na BVision gra chodzi dobrze, nienajgorzej wyglada w 320x240, nawet na monitorze 17' (ale jak wspomnialem ta rozdzialka nie ma sensu pod wzgledem jakosciowym i predkosciowym :) ). Grywalnosc wysoka, duzo wieksza od Quake, fajne wstawki (chociaz liczone w czasie rzeczywistym, np. kontakt z baza). Nic tylko grac :)
Natomiast Heretic2...Hmmm...Wiadomo klimat jest super, mroczny, tombraiderowaty. Tylko ta predkosc. Wiem i rozumie ze gra ma troche bardziej skomplikowany engine niz Shogo. Wlasciwie od strony uzytkownika engine jest identyczny jak w Tomb Raiderze (chodzi o kamery itp). Nawet mozna wykonac te same ruchy obserwujac "swiat" z miejsca. Tylko dlaczego predkosciowo nie ma prawie "zadnej" roznicy pomiedzy rozdzialka 640x480 a 320x240??? (przy czym w 320x240 gra wyglada kiepsko).
Rozdzialki posrednie sie nie odpalaja tylko zmniejsza sie okno na ekranie 640x480 (reszta ekranu jest biala). W sumie na upartego mozna grac na 640x480, poniewaz tragicznie nie chodzi, ale chyba moglo byc lepiej. Czy ten sam problem jest w pelnej wersji? Jezeli tak to domyslam sie dlaczego cena gry spadla do 70 zl...Aha zauwazylem jeszcze jakis blad. Mianowicie we wodzie i przy wyjmowaniu broni zamiast efektow swietlnych i fal widac brzydkie czarne kwadraty
PS. Jak to chodzi na A1200 i Voodoo?