[#1] Microcosm
Mam wersję tej gry na cd32.Czy da się odpalić/zainstalować na a1200?

I jeszcze z innej beczki=>ktoś wie gdzie jest w sieci solucja Ambermoona?

thanks z góry
[#2] Re: Microcosm

@lillaka, post #1

1. niewiem
2. Też niewiem
:D

A tak na poważnie to z wersjami z cd32 bywa różnie, jeśli gra nie wymaga kości AKIKO to chyba pójdzie, ale może nie działać np. opcja SAVE, chyba, żę sformatujesz dyskietkę i nazwiesz ją NONVOLATILE czy jakoś tak i gra zamiast odnosić się do integralnej pamięci cd32 zapisze stan gry na floppy. Ja mam Diggers cd32 i działają, tyle że mam właśnie taka dyskietkę, która służy za pamięć cd32.

[#3] Re: Microcosm

@lillaka, post #1

Mam wersję tej gry na cd32.Czy da się odpalić/zainstalować na a1200?

Tak. Trzeba posłużyć się emulatorem CD32. Jest ich kilka. Sporo informacji znajdziesz tutaj

I jeszcze z innej beczki=>ktoś wie gdzie jest w sieci solucja Ambermoona?

Na stronie Thalionu. Odnośnik znajdziesz w dziale TELEPORT.
[#4] Re: Microcosm

@mailman, post #3

Chodzi mi raczej o polską stronę z Ambermoonem.Kiedyś przypadkiem na to trafiłam.
[#5] Re: Microcosm

@lillaka, post #4

http://solucje.ag.ltd.pl/amber.htm

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem