[#1] problem z fblitem
sluchjcie mam problem z fbitem. ma sie to tak: kazdy nowo otwarty ekran zaladowany do fastu jest skrzaczony zamiast wygladac tak jak powinien. nawet wb, po zmianie liczby kolorow lub rozdz. otwiera od nowa swoj ekran i juz zamiast normalnego blatu mam jakies krzaki. nie moge zaladowac do fastu praktycznie nic, a juz na pewno niczego z wlasnym ekranem. co zrobic??? a do tego, gdy na ekranie opusa pokazuja sie jakies okna (mimo ze opus nie jest ladowany do fastu), np. przy kopiowaniu plikow - zawiesza mi sie ami. co o tym sadzicie?
[#2] Re: problem z fblitem

@ketyow, post #1

NIe pamiętam już co, ale wiem że trzeba było koniecznie wyłączyć którąś z opcji, wiem że w którymś z ostatnich ACS-ów był opis co i jak skonfigurować
[#3] Re: problem z fblitem

@ketyow, post #1

sadzimy ze pomoze przeczytanie manuala
[#4] Re: problem z fblitem

@ketyow, post #1

Wykasuj stare prefsy i skonfiguruj jeszcze raz Fblita. Konifiguracji dokonaj TYLKO w FAlocBitMap. Zaptaszkuj instaled i activated. TaskLogin - Enabled, Task List Option - Exclude (lub include), Anonymus Tasks - Promote, Displayable Bitmaps - Pas On, Promotion Memory - MEM_FAST. Jezeli niepomoze, to zmien picture.datatype na nowszy (ten z wb3.0 nie dziala prawidlowo).
[#5] Re: problem z fblitem

@ketyow, post #1

okej, juz mi sie nie wiesza - prefsy mialy jakiegos buga i zrobienie ich od nowa poskutkowalo. mimo wszystko wieszal mi sie opus gdy wyskakiwaly okna z paskami postepu (kopiowanie, usuwanie) wiec je powylaczalem. za to fblit (mimo include i dodania nowych pozycji przez task logging) nie chce ladowac do fastu niczego z wlasnym ekranem i zadnych programow na blacie wb poza magic menu, ibrowsem, no i samym wb. wiecie co zle zrobilem, bo nie moge do tego dojsc?
[#6] Re: problem z fblitem

@ketyow, post #5

Co do ekranow to tak juz jest np. Ibrowse odpalony na wlasnym ekranie 800x600 w 128 kolorach zabiera okolo 2xx kB. Co do programow odpalanych na WB sprobuj przestawic na Exclude (poto aby wszystko bylo patchowane przez Fblita). Jezeli jakis program bedzie sie wieszal to dopisz go do listy Exlude aby go wylaczyc. Odpowiednia wersja Fblita tez jest wazna poniewaz nie wszystkie sa stabilne. Ja aktualnie uzywam 3.78.
[#7] Re: problem z fblitem

@Andrzej Drozd, post #6

Zapomnialem o najwazniejszym. Jezeli bedziesz testowal inne wersje fblita, ZAWSZE wykasuj preferencje i odnowa wszystko skonfiguruj. W przeciwnym przypadku zawsze beda problemy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem