@Dziadziomiecio,
post #1
OOOOO stary.... To poruszyłeś temat :D. Akurat trochę znam się na Frontierze ;). Zacznijmy od tego, że kontynuacja "Frontier Elite II" czyli "Frontier First Encounters" miała swego czasu wyjść na Amigę , ale skończyła się na "miała". Pewien zdesperowany chłopak próbował ją przekonwertować na wersję Amigową http://westpdmkids.tripod.com/e_index.htm . Niestety do tej pory mu się nie udało. Jeśłi chodzi o same "FFE" to zajrzyj na najlepszą srtronę o tej grze na świecie (serio) i to po polsku! http://frontier.klasyka.do.pl/ :D. W grudniu udało mi się ukończyć pełne spolszczenie tej gry (prawie bo bez żurnali), a stosowny patch jest umieszczony na tej stronie, ba jest nawet dział poświęcony jego autorowi, czyli skromnie mówiąc mnie ;). Wracając do twojej propozycji do przepisania kodu na nowsze Amigi gier "X2 The threat" lub "X3 Reunion" to NIEREALNE. Dlaczego? WYMAGANIA !!! Ja mam pc z Athlonem 3000+ 1,5GB RAM i kartą grafiki GF6800Ultra (wersja GS firmy Gainward) i gra na maksymalnych detalach w rozdzielczości 1280x1024 nie chodzi płynnie !!! Normalne jaja! Szczerze powiedziawszy to nie wiem czy nawet ruszyłaby pierwsza część tej serii gier tj "X Beyond the Frontier" :/ na Amidze (może na Pegazie). Zaznaczam, że wszystkie te gry (oprócz X3) mam w domu oryginalne oczywiście. Jest jeszcze jedna rzecz. Jeśli jesteś prawdziwym fanem Frontiera jak ja, to nie tykaj się tych gier. Mimo powalającej grafiki i muzyki, nadal to klony raczej Elite niż Frontiera pana Davida Brabena. W tych grach nie można lądować na planetach, księżycach, co już jest wg mnie dyskwalifikujące. Ja kochałem i kocham Frontiera za jego swobodę i wolność wyboru oraz gigantyczną liczbę systemów do zwiedzania. Tego nie znajdziesz w tych najnowszych produkcjach :(. Ja nadal wolę grać we "Frontier Elite II" na Amidze (pół roku temu kupiłem na eBay oryginał w świetnym stanie :D), lub "Frontier First Encounters" na PC (wszystkie pliki potrzebne do gry pod WinowsXP z wykorzystaniem DirectX są na polskiej stronie tej gry którą Ci podałem wcześniej).
Pozdrawiam
Azzorek
Ostatnia modyfikacja: 25.01.06 15:28
Ostatnia modyfikacja: 25.01.06 15:30