[#1] Legion-kod zrodlowy
Jedna z najlepszych gier na amige.znalazlem pare wersji,wiekszosc z zabezpieczeniami(te bez po prostu niedzialaja)-jedyny kod zrodlowy(ktory jest na tym portalu)zapisany zostal w formacie AMOS-jak go odczytac na PC

[#2] Re: Legion-kod zrodlowy

@Tauer, post #1

Można zainstalować WinUAE i uruchomić na nim AMOS-a.
[#3] Re: Legion-kod zrodlowy

@Tauer, post #1

Tak jak mówi Krashan - na WinUAE odpalić AMOSa i wczytać źródłówkę (*.amos). W edytorku AMOSa jest opcja pozwalająca zapisać źródłówkę do normalnego tekstowego pliku ASCII. Wtedy będziesz ją już mógł przeglądać czymkolwiek na jakiejkolwiek platformie (zwracając tylko uwagę na znaki końca linii).

[#4] Re: Legion-kod zrodlowy

@Tauer, post #1

Kiedyś się trszkę pobawiłem tym kodem źródłowym i pousuwałem zabezpieczenia. Niestety gra lubi teraz od czasu do czasu "wyjść z siebie"
Nie wiem jak to się odnosi do praw autorskich. Kod zmieniłem dla własnych potrzeb.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem