[#1] Amiga 600 i PC0:
Czesc, kupilem sobie A600 (Workbench 2.05) i myslalem , ze bez problemu za pomoca systemowych dyskietek zamontuje sobie PC0: i bede mogl przerzucac dane z pc. Mialem A1200 i tam byla na dyskietkach systemowych czesc CrossDos (moge sie wyrazac niescisle bo dawno nie uzywalem AMI) w kazdym badz razie na Amidzie 1200 klikalem w ikone PC0: i czytalem dyskietki z pc-ta. Przegralem sobie ikone PC0: z Workbencha 3.0 na dyskietki systemowe od A600 i po kliknieciu w ikonke PC0: (oczywiscie juz na A600) wyskakuje requestr żebym zresetował lub zatrzymał dzialanie programu. No i mam spory problem bo nie wiem jak zrobic aby moja nowa-stara A600 czytala dyskietki z pc. Prosze o pomoc. Dzieki
[#2] Re: Amiga 600 i PC0:

@roger1, post #1

przegraj reszte plikow potrzebnych crossdosowi do dzialania albo zainstaluj sobie fat95 albo posukaj os 2.1.
[#3] Re: Amiga 600 i PC0:

@roger1, post #1

A może ponownie kup A1200,tyle że w rozsądnym zestawie z jakąś kartą ppc i kartą graficzną? I zrobisz na niej o wiele więcej niż odczyt PC0: :)
[#4] Re: Amiga 600 i PC0:

@aMifan, post #3

:) Na A1200 tylko z rozszerzeniem 4 MB Fast i HD, tez mozna duzo zdzialac :)
A co do A600 to pierwsze co nalezy zrobic, to podlaczyc twardy dysk. Komputer bez HD to nie jest komputerem tylko "dziadoska konsola na dyskietki" (tym bardziej ze A600 ma mozliwosc podlaczenia HD bez zadnych kombinacji :)
Dzieki HD system bedzie dzialal jak nalezy i pewnie nie bedzie zadnych problemow.
[#5] Re: Amiga 600 i PC0:

@Andrzej Drozd, post #4

Pisząc A1200 miałem na myśli standard,czyli A1200 z ppc i bv. Ok,niezbyt precyzyjnie napisałem :)
[#6] Re: Amiga 600 i PC0:

@aMifan, post #3

ale chłopakowi "pomogliście", nie ma co, ja tu zaglądam bo mam ten sam problem co On, a tu nic :o).

P.S. Jeśli ktoś jest z Warszawy i mógłby mi przegrać program MSH lub KickStart 2.1 NA DYSKIETKE W FORMACIE AMIGI, będę bardzo wdzięczny.

Mam program Dos-2-Dos ale pod A600HD nie działa on poprawnie, choć na Amidze 500, która mi się zepsuła działał bez zarzutu.

Czekam na maila !

Dzięki
[#7] Re: Amiga 600 i PC0:

@roger1, post #1

Z tego co wiem to nie ma czegoś takiego jak Kickstart 2.1
System 2.1 działał z kickstartem (czyli ROMem) 2.05 (37.350)
Część crossdosa o której mówisz jest właśnie od systemu 2.1 wzwyż.
Na 2.0 też zadziała tylko potrzebujesz mfm.device w katalogu Devs. i crossdosfilesystem w L. (być może pomyliłem nazwy bo piszę to z pamięci)
[#8] Re: Amiga 600 i PC0:

@amigafan, post #7

Sorrki. ta odp miała być dla PoGaNiAcZ`a :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem