[#1] Kick___
Heya jeszcze raz.
Jesteście super bo wiele od Was sić dowiaduje i wciąga mnie to bardziej niż chodzenie po bagnach :P
Mam nastepny problem.... i nie ukrywam że licze na waszą pomoc :D
Mam A600 z 1MB RAMU i Kickstartem 37.299...
Mam kilka gierek które chodzą tylko na mojej A500 z kickstartem 1.3 a na A600 nie chcą. Miałem kiedyś dyskietke startową z Kickstartem 1.3, ale pies mi zeżarł
W związku z tym mam pytanie (pewnie znowu głupie ).
Jak zrobić dyskietkć z Kickstartem 1.3 ale tak żeby mi po włożeniu do stacji sama wystartowała i ukazała sić sławetna rączka

pozdro dla "all"

bastan
--------------------

[#2] Re: Kick___

@bastan, post #1

Mam trzy dyskietki z kickiem 1.3, jedna z nich na pewno zadziala na A600. Archiwa mam w D"u"perze, moge przerobic na ADF.
[#3] Re: Kick___

@Andrzej Drozd, post #2

To super by było...
Byłbym wdzieczny :)
Mógłbyś mi te ADFy przesłać na poczte: janeko2@wp.pl
Może bede mógł sie jakos odwdzieczyc??? ;)
pozdro

[#4] Re: Kick___

@bastan, post #1

Ja rowniez bym poprosil jesli to mozliwe

Pozdrawiam
[#5] Re: Kick___

@Andrzej Drozd, post #2

Program (dykietka) z emulatorem kick1.3 nazywa sie ReloKick
[#6] Re: Kick___

@Norbert, post #5

Owszem... ale z tego co pamiętam to emulator takowy zżerał trochę pamięci i nie wszystkie gry w związku z tym dały się uruchomić - kolega z A600 miał taki problem...

[#7] Re: Kick___

@bastan, post #1

Witam!
Niektore gry nie chca sie uruchomic na Amidze 600 z nastepujacych przyczyn:
-wymagaja kickstartu 1.3
-wymagaja tylko 512 kB pamieci Chip
-wymagaja 512 kB pamieci Chip i 512 kB pamieci Slow

Amiga 600 ma 1 MB,a z rozszerzeniem pamieci pod klapka 2 MB pamieci
typu CHIP.
[#8] Re: Kick___

@bastan, post #1

Witam!
Niektore gry nie chca sie uruchomic na Amidze 600 z nastepujacych przyczyn:
-wymagaja kickstartu 1.3
-wymagaja tylko 512 kB pamieci Chip
-wymagaja 512 kB pamieci Chip i 512 kB pamieci Slow

Amiga 600 ma 1 MB,a z rozszerzeniem pamieci pod klapka 2 MB pamieci
typu CHIP.
[#9] Re: Kick___

@Senjuro, post #4

Niestety adres amiga.amiga@interia.pl nie istnieje.
[#10] Re: Kick___

@bastan, post #1

Jak zrobić dyskietkę z Kickstartem 1.3 ale tak żeby mi po włożeniu do stacji sama wystartowała i ukazała się sławetna rączka

Gotowa taka dyskietka jest w jednym z archiwów na Aminecie w katalogu z grami. Leży tam sobie od lat, jako dodatek do jakiegoś patcha albo gry. Niestety nie pamiętam, ani co to za archiwum, ani nawet tego, który to katalog. Znalazłem to przypadkowo wiele lat temu, a teraz przejrzenie kilkuset, czy nawet więcej archiwów, jest prawie że niemożliwe. Być może, któryś z "czytaczy" niniejszego forum będzie w stanie podać dokładniejsze namiary.

[#11] Re: Kick___

@ArtPo, post #10

Czy naprawde tak trudno zapuscis google.pl i przeszukac zasoby internetu pod katem slowa "ReloKick"?
Relokick to wlasnie nazwa dyskietki ktora po wlozeniu do stacji zrobi kick1.3 ma A600
[#12] Re: Kick___

@Andrzej Drozd, post #2

Dzieki Andrzejku...
Dzisiaj sobie nagram na dyskietke i bede dziczył...
pozdro

[#13] Re: Kick___

@Norbert, post #11

No racja, ale to archiwum na Aminecie było pod inną nazwą, a ReloKick był w środku. Zresztą pogrzebałem trochę i znalazłem. To było archiwum o nazwie agafixes.dms w katalogu game/patch. Niestety gdzieś zniknęło z Aminetu, ale na płytce Eureki MACD4 jest jego kopia. A swoją drogą, to coś dziwnego dzieje się na Aminecie. Ostatnio zniknęły z niego wszystkie porty Dooma.

[#14] Re: Kick___

@ArtPo, post #13

Wlasnie sprawdzilem na amerykanskim Aminecie i sa wszystkie ADoomy, oraz natknalem sie takze na DoomAttack. A czy jest cos lepszego od ADooma?

PS.A jakby co to jakis czas sciagnalem caly Shoot i mam plyte MACD4. :)
[#15] Re: Kick___

@Andrzej Drozd, post #14

Zerknij na daty. ADoom ma 16 tygodni, DoomAttack pojawił się w tę niedzielę.

[#16] Re: Kick___

@Andrzej Drozd, post #9

o rany to jest pomylka. adres to jest amiga.amigo@interia.pl
Pozdrawiam i dzieki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem