[#1] Problem z HereticII
Witam!
Posiadam orginał gry HereticII .Po reinstalce za diabła nie mogę zainstalować gry.
Docieram do momentu gdzie należy wpisać dane rejestracyjne a instaler? od razu wyrzuca komunikat o błędzie rejestracji i przerywa instalację(po prostu nie mam nawet szansy wpisać czegokolwiek).Co jest? Wcześniej gra instalowała się bez rzadnych problemów.
Może ktoś z Was miał podobny problem?
Marcin
[#2] Re: Problem z HereticII

@Marcin (Stasinel), post #1

Zwroc sie do oficjalnego dystrybutora tej gry na Polske , czyli firmy Matay .

[#3] Re: Problem z HereticII

Pamiętaj aby wpisując numer seryjny gry (ten z pudełka), wpisywać go poprawnie. Czyli przede wszystkim dużymi literami. Podobnie jest z instalacją Shogo.
[#4] Re: Problem z HereticII

@kmilota, post #3

Rozumiem ,ale jak napisałem ja nawet nie mam mozliwosci wpisania tych znakow(kodu)bo wraz z okienkiem rejestracyjnym w tym samym czasie ukazuje sie okienko z informacja o blednej rejestracji!czyli..
Dalej jestem w kropce
Przedwymiana dysku nie miałem takiego problemu.
Pozdrawiam
[#5] Re: Problem z HereticII

@Marcin (Stasinel), post #4

Hmmm... byl taki problem kiedys... chodzilo o ustawienia czasu zdaje sie. Ale niestety niepamietam dokladnie o co chodzilo. Proponuje mailowac Hyperion.
[#6] Re: Problem z HereticII

@Matay.pl, post #5

Takie podejście do klienta, na pewno zapewni samemu klientowi długą roz(g)rywkę. Jak się okazuje dystrybucja to bardzo wąski zakres usług :(
...A w Hyperion'ie nie znają polskiego (klient nie ma obowiązku znać ww język). Pozdrawiam.
[#7] Re: Problem z HereticII

@Prince, post #6

Ten Pan nie byl nigdy klientem Matay.pl, Heretica2 kupil gdzies za granica. To, ze staram sie pomoc, to tylko moja dobra wola.
[#8] Re: Problem z HereticII

Problem jest prosty.
Zmien filesystem dla CD i bedzie ok.

[#9] Re: Problem z HereticII

@Matay.pl, post #7

w takim razie to co innego. Przepraszam.
[#10] Re: Problem z HereticII

@mi^AMI^, post #8

Zmieniłem Filesystem i... zadnego pozytywnego rezultatu.
Instalowałem od nowa system i zapomniałem o ixemul.library ,a instalator o nia poprosił.Po jej wgraniu było tak jak przedtem czyli od razu bład instalacji i bye bye.Dlatego moze to wina tejze biblioteki...?Mam wersje 48.0
Kto moze powiedziec co zrobic,abym mogl zainstalowac grę?
[#11] Re: Problem z HereticII

@Marcin, post #10

U mnie winny byî tylko i wyîâcznie filesystem,wyczytalem to na liscie dyskusyjnej (gdziestam), wyprobowalem i poszlo, a mialem DOKLADNIE jak Ty, z tym ze mam pirata.

W razie czego mam ixemul.library w wersji 42.2.
Bëdzie potrzebna - napisz na priv

[#12] Re: Problem z HereticII

@mi^AMI^, post #11

To jakie wy macie instalery skoro one wołają o ixemul.library? Może tu leży przyczyna?
[#13] Re: Problem z HereticII

@kmilota, post #12

Oryginalny Heretic II korzysta z ixemul.library.
Jesli jej nie mamy w katalogu libs: to przed wyswietleniem okna gdzie nalezy wpisac "serial" zostaniemy poinformowani o jej braku.

Uzywam ixemul.library 48.0 (14.7.98) [040,fpu] i niemem z nia zadnych klopotow. Heretic II chodzi bez zadnych zastrzezen.
Posiadam 128 mb ramu.

Mam tez zainstalowane:

Heretic II _update - (poprawiono zapis stanow gry, obsluge CD oraz usunieto problemy ze startem gry na niektorych konfiguracjach).

Heretic _2_Patch - (poprawka dla WarpUP 4.2)

[#14] Re: Problem z HereticII

@Amig_OS, post #13

Jeśli chodzi o ixemul.library to ja mam 48.2 dla 68060.
Natomiast oryginalny HereticII do instalacji używa systemowego instalera (a ten nie korzysta z ixemul.library) i tylko RegisterGui korzysta z ixemul.library ale nie jest niezbędne. Nawet na płycie tej biblioteki nie ma.
[#15] Re: Problem z HereticII

@kmilota, post #14

Zgadza sie, na CD z Hereticem II nie mam tej biblioteki a dokumentacja milczy.
Jednak do instalacji jest ona niezbedna, gdyz system sie o nia doprasza stosownym komunikatem.
[#16] Re: Problem z HereticII

@Amig_OS, post #15

Może i racja. Nie chce mi się tego sprawdzać, bo H2 ma cały czys zainstalowanego. W takim razie proponuje wypróbować ten najnowszy ixemul.library z http://wuarchive.wustl.edu/aminet/util/libs/ixemul48.2-060.lha

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem